horgászat

2020.10.25. 11:32

Tisztújítást követően meg is fiatalodott a nógrádi szövetség vezetése

Teljes tisztújító közgyűlést tartott a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei (HENOSZ) Szövetsége a kö­zelmúltban, Bánkon. A szűkebb hazánk horgászegyesületeit összefogó szervezet vezetőségének élére Lelovics Zoltánt választották a képviselők. Az új testület október 10-én megtartotta alakuló ülését, ezután az új elnök megosztotta portálunkkal a jövővel kapcsolatos elképzeléseit.

Veres Edina

Az éves szakmai találkozó és tanácskozás ideje alatt lezajló tisztújító közgyűlést a Covid-19 vírus jelentette veszély miatt szabadtéren, a járványügyi intézkedések szigorú betartása mellett rendezték meg. A tisztújító közgyűlést követően jó hangulatban lezajlott a horgászvezetők éves versenye a Bánki-tó partján.

Kapás Imre, a HENOSZ ügyvezető elnöke elmondta: összességében „megfiatalodott” a szövetség elnöksége, ami támogatandó irány. Hozzátette: a leköszönő elnökségi tagok is egyetértettek e törekvés létjogosultságával.

A HENOSZ új vezetőjének a küldöttek a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület alelnökét választották meg.

Az új testület október 10-én tartotta alakuló ülését. Ezt követően kereste meg portálunk Lelovics Zoltánt, aki a neki megszavazott bizalommal kapcsolatban úgy fogalmazott: megtiszteltetésként éli meg, hogy megbízták e jelentős pozíció betöltésével, ami nagy felelősséggel is párosul.

– Gyerekkoromban fogtam először horgászbotot, lényegében azóta vagyok az Ipoly „szerelmese”. Közel húsz évvel ezelőtt csatlakoztam a balassagyarmati horgász egyesület elnökségéhez. Közel tíz éve állok kapcsolatban a megyei szövetséggel, kezdetben az egyesület küldötteként, majd később, mint az elnökség tagja. Úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb feladatunk a hozzánk tartozó tagegyesületek érdekképviselete. Támogatnunk kell őket az igényeik és céljaik teljesítésében. Szerencsére az elnökségi és a bizottsági tagokkal, valamint az egyesületek vezetőivel egyaránt hatékonyan tudunk együttműködni. A jó ötleteket kipróbáljuk a mindennapi gyakorlatban, és figyeljük, hogy beváltják-e a hozzájuk fűzött reményeket és elvárásokat. Amennyiben nem, akkor változtatunk – mondta a HENOSZ új elnöke, aki szorosabbá szeretné fűzni a kapcsolatot a tagegyesületekkel. A szövetség eddig is részt vett minden egyesület közgyűlésén, de terveik szerint a programjaikon is jelen kívánnak majd lenni a jövőben, úgymond kihelyezett üléseken.

Az érdekképviselet mellett Lelovics Zoltán a belső kommunikáció fejlesztését tartja fontosnak.

– Manapság már elengedhetetlen, hogy a legaktuálisabb információk elérhetők legyenek egy szervezet honlapján. Ehhez elsősorban a személyi feltételeket kell majd megteremtenünk. Emellett terveink közé tartozik egy analízis, valamint egy kockázati térkép készítése is. Ennek során felkutatjuk a szervezetünk erősségeit, lehetőségeit, valamint a gyengeségeit és az esetleges veszélyforrásait. Ezenfelül beazonosítjuk lehetséges kockázatainkat is. A módszerek segítségével számadatok alapján tudatosíthatjuk, hogy mi működik jól és hol szükséges változtatni. A felelősséget és a feladatokat is meg kell osztanunk egymás között. Emiatt is örülök annak, hogy a legtöbb bizottságunk élére aktív korú tag került. Különösen igaz ez például a verseny vagy az ifjúsági bizottság esetében, ahol nem kevés teendő hárul a választott tisztségviselőkre. Azt hiszem, az utánpótlás-nevelés különösen nagy jelentőséggel bír a megyei szövetségnél is. Minél több fiatalnak szeretnénk megmutatni, hogy a horgászat mennyi szépséget rejt magában – mondta Lelovics Zoltán, aki örömmel nyugtázta, hogy mind az elnökség, mind a bizottságok tagjai kivétel nélkül tettre készek.

Legyen tiéd az idei utolsó fordulóban a hónap fogása!

Ismét eltelt egy hónap, így A hónap fogása játékunk elérkezett a következő, egyben idei utolsó fordulójához.

A horgászat bármennyire csendes és magányos sport, a nagy fogásokat megosztani, illetve a jó pecás sztoriknak hangot adni az egyik legjobb közösségi időtöltés. A Nógrád Megyei Hírlap és a Nool.hu játékában éppen ezért arra hívjuk a Nógrád megyei sporttársakat, hogy mutassák meg olvasóinknak büszkeségeiket, illetve írják meg a legjobb és legérdekesebb történeteiket. Mindezt természetesen nem tét nélkül: olvasóink szavazatai alapján ugyanis októberig havonta jutalmazzuk a hónap fogásait. A három legnépszerűbb képért minden hónapban ötezer forint értékű etetőanyag-csomag jár a Tímár-Mix jóvoltából. A legtöbb voks pedig további nyereményeket, hűtőtáskát vagy horgászszéket ér.

Azért, hogy felpörgessük a hideg novembert is, az év fogása címért megrendezzük a négy megelőző hónap dobogósainak versenyét.

Az értékes nyeremények mellett a legjobb sztorikat és mesélőiket külön is bemutatjuk havonta megjelenő horgászoldalunkon.

Ez lesz idén az utolsó hónap, amikor izgatottan várjuk olvasóinkkal együtt október 31-e éjfélig a képeket és a szöveges beszámolókat, így hát irány a Nool.hu/ahonapfogasa oldal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában