fejlesztés

2020.10.24. 11:20

Két új Ipoly-híd is épül három éven belül Nógrádban

Erről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszélt a Nógrád Megyei Hírlapnak adott interjújában.

Sz. Gy.

Forrás: shutterstock

– 2023-ig két új Ipoly-híd készül el, az egyik Drégelypalánknál, a másik pedig Őrhalomnál – mondta Szijjártó Péter a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére a minap, nyugat-nógrádi látogatását követően Balassagyarmaton. A külügyminiszterrel készített nagyinterjú az újság szombati számában jelent meg.

Szijjártó Péter a téma kapcsán úgy fogalmazott, hogy ez a két híd hozzájárul majd ahhoz, hogy a határ két oldalán élő közösségek közelebb kerüljenek egymáshoz, ne kelljen sok tíz kilométeres kitérőket tenni akkor, amikor néhány kilométerrel odébb lévő településre – ami az Ipoly ezen oldaláról talán látszik is – át akarnak menni.

– Azt gondolom, a közlekedési fejlesztésekből Nógrád megye így ki tudja venni a részét – tette hozzá a külügyminiszter.

A szlovák munkásoknak is vonzó lehet Nógrád

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a járvány miatt egy teljesen új világgazdasági korszak kezdődik, melyben egy elképesztő mértékű verseny indult meg a gyártási kapacitások újraelosztásáért. A külgazdasági és külügyminiszter szerint ebben az új korszakban megyénk kifejezetten vonzó lehet a nagyvállalatok számára, és számítani lehet a szlovák–magyar határon ingázók számának megugrására is. További részletek itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában