sajtótájékoztató

2020.10.01. 15:15

Jogi lépésekre készül a helyi Fidesz a tarjáni közbeszerzések miatt

Sajtótájékoztatón reagált csütörtökön a helyi Fidesz-frakció Fekete Zsolt polgármester kijelentéseire, melyek a múlt heti közgyűlésen hangzottak el.

G. E.

Épülő játszóház Salgótarjánban

Fotó: Hegedűs Márk

Az ellenzéki frakció és a szocialista városvezető között hetek óta tart az adok-kapok a városi közbeszerzések – illetve egy, azokat többször elnyerő cég, a Triomer Kft. – miatt különböző nyomtatott kiadványokban, a közösségi médiában, illetve a közgyűlésen is.

A Fidesz Kelet-Nógrád Facebook-oldal videója:

– Színházi előadásnak lehettünk tanúi a legutóbbi közgyűlésen, aminek nem volt nagy sikere – hangsúlyozta Fenyvesi Gábor frakciószóvivő, hozzátéve: – Fekete Zsolt a sajtóra és Fideszes internetes oldalakra hivatkozva beismerő vallomást tett. Magyarázkodott és részinformációk megosztásával próbálta leplezni az ügyet.

Mint mondta, a polgármester által nyilvánosságra hozott táblázatban több cég is található, amelyek közül néhány a salgótarjáni beruházásoknál többször is nyertesként szerepelt.

– A hajléktalanszálló, a Vadvirág tagóvoda felújításánál és a játszóház építésénél is ugyanazok a cégek kaptak lehetőséget – fogalmazott a frakciószóvivő, aki azt is elmondta: – Bár Fekete Zsolt szeretne úgy tenni, mintha a közbeszerzésekhez, kinevezésekhez semmi köze nem lenne, ez nem így van. A közbeszerzések ellenőrzésére felállított vizsgálóbizottságot – amiben majdnem négyötödös többségben vesznek részt a baloldali képviselők, valamint Molnár Károly is tagja, aki a Triomer Kft. ügyvezetője volt – nevetségesnek tartjuk. Az üggyel kapcsolatban meg fogjuk tenni a jogi lépéseket.

Fekete Zsolt polgármester felszólalása a szeptember 24-i közgyűlésen (a videón 17:31-től)

Címkék#fidesz kdnp

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában