gasztronómia

2020.10.08. 19:55

Imádta a közönség a gyarmati vörösboros marinált muflont

A Margit-szigeten megrendezett szeptemberi Food Truck Show-n, amit az ország mozgó éttermének is neveznek, a balassagyarmati Food Maffia nyerte el a legjobbnak járó közönségdíjat. Vörösborban marinált narancsos muflonsültjük, amit rozmaringgal, kakukkfűvel fűszereznek, és vörösboros málnaraguval, illetve vajon pirított nudlival tálalnak sokak szerint bizonyult kiválónak.

Sziládi Krisztina

A pultnál Adamkó Krisztina, előtte pedig Mogyorósi Tamás mutatja a díjnyertes Food Maffia különleges kínálatát

Forrás: NMH

Fotó: T. A

A rangos elismerés kapcsán Mogyorósi Tamással, a Food Maffia tulajdonosával beszélgettünk a hazai streetfoodszektor előretöréséről, szakmai sikereikről és terveikről.

– 2017-ben vágtunk bele ebbe a tevékenységbe, először csak hétvégi elfoglaltságként, aztán idővel főállásban. Akkoriban kezdett megjelenni ez a vendéglátási forma az országban, de nagyon gyorsan nőtt a népszerűsége, és mi is láttunk benne fantáziát. A streetfood-nak, ami lényegében egy guruló konyha, van egy jellegzetes varázsa, annak is, aki csinálja, és annak is, aki az ételeket élvezi. Mivel food truckot üzemeltetni egyre népszerűbb hazánkban, mind többen indítanak saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, és a vendégek a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is visszajárnak. Egyébként lényegesen olcsóbb, mint egy éttermet kialakítani.

A pultnál Adamkó Krisztina, előtte pedig Mogyorósi Tamás mutatja a díjnyertes Food Maffia különleges kínálatát | Fotó: T. A / NMH

Mogyorósi Tamás hozzátette, kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy Nógrád megyei kistermelőktől szerezzék be az alapanyagokat, és bebizonyítsák, hogy ezek kiváló minőséget képviselnek. A Food Maffia által felhasznált nyersanyagok, tejtermékek, pékáruk, húsáruk, zöldségek, de még a sör és a pálinka is mind megyei termékek. A nyertes muflonsülthöz a hús például a nógrádi Villányi Családi Gazdaságból származik, csakúgy, mint a többi vadhús is. Ez már nem a régi lacikonyhafeeling, minőségi, gyakran különleges ételekkel várják itt a vendégeket.

S hogy mennyire nehéz talpon maradnia egy ilyen vállalkozásnak?

– A járvány nagymértékben megváltoztatta az előző évek gyakorlatát. Elmaradtak a fesztiválok, sok rendezvényt visszamondtak, ahol a korábbi években mindig ott voltunk – világított rá a vendéglátós: – Ugyanakkor a helyiek régóta hiányolták már a jelenlétünket a városban, mondván, hogy alig van lehetőségük egy jót enni nálunk, hiszen mindig úton vagyunk. Ezen felbuzdulva engedélyt kértünk az önkormányzattól, hogy a főtéren árulhassuk az ételeinket év közben. Ez segített túlélni a nehéz időszakot, folyamatosan kerestek minket. Az emberek nyitottak a minőségi vendéglátásra.

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és egy helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket, és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket.

Mivel a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze, minden egyes show műanyagmentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek.

– Az idei versenyen a közönségszavazat alapján mi nyertük az év trackje díjat. Sok szavazat érkezett a megyéből is, ezúton is köszönjük mindenkinek a bizalmat! – mondta Mogyorósi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában