dobozba zárt szeretet

2020.10.29. 10:52

Cipősdobozban gyűjtenek ajándékot a rászorulóknak Somoskőújfaluban

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár országos minta alapján október közepén indította el cipősdobozkampányát, hogy az összegyűlt adományokkal segítse a rászoruló gyermekek és családok ünnepét.

Palchuber Kinga

Forrás: Pixabay

Fotó: Illusztráció

A szeretetdobozokat a kezdeményezés lezárása, december 11-e után eljuttatják a nehéz helyzetben lévő családokhoz. A könyvtár kollektívája egyebek mellett örömmel fogadja a feleslegessé vált játékokat, könyveket, plüssfigurákat vagy tanszereket, amelyek beküldésekor az adományozni kívánt korosztályt is érdemes feltüntetni.

A cipősdobozokat a művelődési ház nyitvatartási idejében – 9-től 15 óráig – fogadják a munkatársak. Emellett a hideg időjárásra és a közelgő ünnepekre való tekintettel a somoskőújfalui könyvtárban kreatív foglalkozásokat is szeretnének életre hívni, hogy a helyi családokat közelebb hozzák egymáshoz.

Tervben van halloweeni mécsesek és karácsonyi díszek készítése, gyöngyfűzés és egyéb kézműves ötletek megvalósítása is. A programokon bárki ingyenesen részt vehetne, míg az elkészített alkotásokat a kreatívkodók haza is vihetik. A könyvtárvezetés várja az igények visszajelzését a programra, hogy érdemes-e nagyban gondolkozni a találkozásokat illetően. Az első foglalkozást múlt hétvégén tartották, ahol a gyerekekkel érdekes és színes mécseseket készítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában