környezetszennyezés

2020.09.28. 16:02

Jóslat 1990-ből: mindent elborít a szemét Salgótarjánban

Szemetes város Salgótarján. Sőt egyre szemetesebb. Ha nem következik be gyors változás, hovatovább mindent elborít a szemét. Napi aktualitása is lehetne az előbbi kijelentéseknek, pedig egy harminc éve megjelent újságcikkből idéztünk.

Nool

Éppen a minap számoltunk be nagy visszhangot kiváltó, videós cikkünkben arról, hogy elhagyatott, életveszélyes épületek, bűz és szeméthalmaz fogadja a salgótarjáni Jónásch-telepre érkezőket. Mint megírtuk, Salgótarján gyönyörű fekvésű kertvárosi részén hiába díszíti a hátteret a Salgói vár festői látványa, hiába a szép vidék, az erdő ölelése, a környéken orrfacsaró bűz terjeng, az egykor szépen rendezett, kertvárosi övezet pedig ma már lényegében egy szeméttelep, mely komoly fertőzésveszélyt is jelent. Persze nem csak a Jónásch-telepen van probléma.

Néhány hete jelent meg beszámolónk arról, hogy hegyekben áll a szemét a nógrádi közutak mentén is, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felmérése szerint megyénkben közel 220 köbméternyi az illegális hulladék mennyisége.

Az Új Nógrád című napilap szinte napra pontosan harminc éve jelentetett meg cikket arról, hogy Salgótarjánban egyre komolyabb problémát jelent a közterületeken a szemetelés. A megyei napilap 1990. szeptember 27-ei számában nyilatkozó városgazdálkodási szakember, Kadlót Vilmos úgy fogalmazott: „Általános jelenség az állampolgári morál romlása. Ez megmutatkozik abban is, hogy az emberek nem törődnek lakóhelyük tisztaságával.”

A probléma tehát egyáltalán nem újkeletű a városban és a megyében, a fentebb linkelt cikkeink, fotóink, videóink tanulsága alapján pedig talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy három évtized alatt csak tovább romlott a helyzet. Ön mit gondol a jelenségről és a lakosság hozzáállásáról? Ossza meg tapasztalatait a többi olvasóval a Nool.hu Facebook-oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában