avatóünnepség

2020.09.20. 18:00

Játszótér, közösségi tér és szabadtéri színpad is megújult Mátraalmáson

A játszótér, a közösségi tér és a szabadtéri színpad is új köntöst kapott a településen. Az avatóünnepséget a hétvégén tartották a mátraalmási falurészen.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: L. B

A fejlesztés célja az idegenforgalom erősítése és egy élhetőbb falu megteremtése.

A rendezvényen Tóth Zoltán, a falu polgármestere örömét fejezte ki, hogy pályázati forrásokból megvalósulhatott a beruházás, és kiemelte, hogy a jövőben szeretnék meghívni a nógrádi táj valamennyi együttesét, akik a megyei néphagyományokat ápolják.

Dr. Becsó Károly, országgyűlési képviselő kitért a község korábbi fejlesztéseire, így például a csapadékvíz-elvezetése, a megújuló művelődési házra, de a Mátraalmást megközelítő útvonal korszerűsítése is.

Felvirágoztatnák a turizmust szerte a Mátra lábánál
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott: a turisztikai projektben Szurdokpüspöki és Tar mellett most Szuhán is megújult egy játszótér, egy közösségi tér, valamint egy színpad.

– A jövőben is támogatni fogjuk az ilyen elképzeléseket, hiszen a vidék Magyarországa élni akar és tele van értékekkel. Fontos, hogy élhető környezetet teremtsünk és akkor az élet is komfortos lesz, mert az a célunk, hogy gyermekink és unokáink is itt éljenek – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

Az ünnepélyes átadón Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy milyen turisztikai beruházások indultak el Kelet-Nógrádban az elmúlt időszakban, így egyebek mellett Pásztón – illetve a közigazgatásilag a városhoz tartozó Hasznoson és Mátrakeresztesen – Szurdokpüspökiben, valamint Taron és Bátonyterenye-Szorospatakon.

Az eseményt végül a Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesület műsorával zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában