égbolt

2020.08.15. 10:44

Majdnem Hollókőben készült a hónap asztrofotója

Kiss Péter fotója mi mást is ábrázolhatna, mint a C/2020 F3 (NEOWISE) elnevezésű üstököst, amely az idei év legjelentősebb csillagászati jelensége.

Fotó: Kiss Péter

A Turista Magazin beszámolója szerint a csodás fotó majdnem Nógrád megyéből örökítette meg a jelenséget.

- Kinéztem egy ígéretes helyszínt, a hollókői várat. Gondoltam, milyen jó kis kompozíció lesz az üstökössel. Ez az este azonban kudarcba fulladt, mivel olyan rosszak voltak a légköri viszonyok, hogy szabad szemmel egyáltalán nem lehetett látni, fényképezőgéppel pedig a vártnál sokkal gyengébb képet kaptam – mesélte Kiss Péter, aki végül Belecskán, a Magyar Asztrofotósok Egyesületének sötét egű észlelőhelyén kattintotta a díjnyertes fotót.

Fotó: Kiss Péter

Korábban Komka Péter, az MTI nógrádi fotóriportere a somoskői vár felett fotózott meteorrajt. De a nógrádi megyeszékhely fölött is lenyűgöző képek születtek, az ötezer évente felbukkanó égi jelenséget pedig Cerednél is megörökítette.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, érdemes augusztus 10. és 15. között feltekinteni az éjszakai égboltra, ugyanis óránként akár száz hullócsillagot is láthatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában