Két nógrádi kórházban is látogatási tilalmat vezettek be

Több kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el a napokban.

T.-N. O.

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

A Szent Lázár Megyei Kórház Igazgatósága arról tájékoztatta portálunkat, hogy augusztus 31-től, hétfőtől a koronavírusos esetszámok emelkedése miatt, az országos adatokat alapul véve az intézmény egész területére tilos a belépés, amely a visszavonásig érvényes.

Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán arról számolt be, hogy a dr. Kenessey Albert Kórházban nem terveznek újabb szigorítást bevezetni az emelkedő betegszámok ellenére sem. Mindössze a 12 év alatti gyermekek látogatását fogják a héten korlátozni.

Pásztón a Margit kórházban augusztus 20-tól, csütörtöktől van érvényben látogatási tilalom.

– Azért volt szükség erre az intézkedésre, mert előző nap felvettünk egy beteget, akinek a tesztje másnapra pozitív eredményt mutatott. Erre való tekintettel a krónikus osztályon teljes zárlat alakult ki, és azóta nem is vettünk fel új beteget intézményünkbe. A 14 napos karantén a napokban fog lejárni, ennek ellenére továbbra is fenntartjuk a tilalmat az emelkedő esetszámok miatt – mondta el dr. Boczek Tibor, az intézmény főigazgatója.

Hozzátette: a járóbetegek továbbra is a kerítésen keresztül tudnak kommunikálni hozzátartozóikkal. A fekvőbetegekhez azonban nem szabad bejárni, csak abban az esetben, ha valaki kritikus állapotban van. Őket a családtagok kizárólag az osztályvezetők írásos engedélyével látogathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában