Korszerűsítés

2020.08.29. 15:28

Játszóudvarok és játszóterek újulnak meg kilenc nógrádi településen

A Magyar falu program óvodai játszóudvar és közterületi játszótér kiírásán kilenc nyugat-nógrádi település nyert el támogatást a napokban. A beruházások kicsivel több mint negyvenmillió forintból valósulhatnak meg.

Lászlók Judit

Illusztráció

Forrás: NMH

Fotó: H. M

A Magyar falu program óvodai játszóudvar és közterületi játszótér kiírásán a térségben kilenc település szerepelt sikeresen. Herencsény, Nagylóc, Nógrádsáp és Patak közel öt-öt millió forintot nyert el, míg Csesztve és Felsőpetény egyenként négymillió-hétszázezer forintot tudhat magáénak. Magyarnándor négymillió-nyolcszázezer, míg Romhány négymillió-hatszázezer forintnak örülhetett. Nőtincs pedig egymillió-négyszázezer forintot fordíthat majd a fejlesztésekre.

Nagylócon az elnyert összegből a település egyetlen játszóterét fogják korszerű­síteni.

– Megújulnak a játékeszközök és a kerítés, valamint új burkolatot is kap a helyszín – mondta el portálunknak Szalai Gábor, Nagylóc polgármestere. Hozzátette, hogy a pályázatukba belefoglalták a terület mellett található lakóingatlan falának javítását is. Utóbbira azért volt szükség, mert a játszóteret nem rendeltetésszerűen használók korábban kárt okoztak a tulajdonosnak.

Negyvenmillió jut a fejlesztésekre. A térségben kilenc település szerepelt sikerrel a Magyar falu program kiírásán Illusztráció NMH/ H. M

Nógrádsápon korábban a sportpálya mellett találhatták meg a gyermekek a kedvenc falubeli helyszínüket, amelyet a nagyon rossz állapota miatt teljes egészében le kellett bontani. Azonban a pályázatnak köszönhetően teljesen újat építhetnek majd a helyére.

– Nagyon régóta szerettük volna már, hogy megvalósuljon ez a projektünk. Ezért nagy örömmel tölt el bennünket, hogy most végre van rá lehetőségünk – mondta Pintér Bertalan polgármester. A tender többek között egy kombinált vár, egy ufó forgó-, valamint egy mérleghinta telepítését is tartalmazza. A polgármester pedig reméli, hogy a beruházás december végére elkészülhet.

Felsőpetényben szintén a régi létesítmény helyén építenek újat, ugyanakkor az óvoda udvarát is korszerűsítik a támogatásból.

– A régi terület és az eszközök már nagyon elavult állapotban vannak. Ezért már egy ideje tervben volt ezek modernizálása. A tender által új kültéri játékokat kap a játszótér és az óvoda is. Ezek között lesz kombinált vár, négyüléses lengőhinta, fészekhinta, kettő mérleghinta, egy rugós játék és egy homokozó – hangsúlyozta Laczkovszki Zsolt polgármester.

Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere elmondta, hogy községükben szintén a játszótéri eszközöket fogják bővíteni, többek között egy libikókával. Mindezek mellett pedig eleget tesznek a szülők kérésének és egy napellenző is helyet kap majd a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában