kitüntetés

2020.08.25. 14:08

Elismerést kaptak helytállásukért a nógrádi polgárőrök

Kiadós főzőcskével, elismerések átadásával és színes műsorral ünnepeltek a hétvégén Magyarnándorban a Nógrád megyei polgárőr egyesületek. A tagság a járványhelyzetben is minden próbát kiállt, bátran számíthat rájuk a lakosság.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Gyönyörű, napsütéses időben, már-már fullasztó hőségben rendezték meg a megyei polgárőrnapot a község művelődési háza előtti tágas térségben. A sövénnyel körülölelt területen lelkesen serénykedtek az alkalmi szakácsok és kuktáik. Hamarosan paták koppanását, és hangos nyihogást hallottunk: megérkeztek Újkóvárról a lovas polgárőrök, hű példát mutatva, hogy szűkebb pátriánkban az ilyen szolgálatellátás sem ritka.

A megnyitón előbb Schmiedt Károly, a házigazda falu polgármestere köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, a legnehezebb helyzetekben is megyénk masszív védőbástyájának számít a polgárőrség. Vass Miklós, a nógrádi szervezetek szövetségének elnöke elmondta, azért esett idén a választás Magyarnándorra, mert éppen harminc esztendeje alakult meg a helyi polgárőrcsoport, amely máig az egyik legtevékenyebb az egész megyében.

Újkóvárról lóháton érkeztek a polgárőrök az ünnepre
Fotó: Torjay Attila / NMH

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal vezetője a koronavírus terjedésével vívott harcban bizonyított helytállásért tisztelgett a polgárőrök előtt, akik ebben az időszakban sok terhet vettek le az állami alkalmazottak válláról, átvállalva több fontos feladatot.

Balla Mihály, a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője a polgárőrök családja előtt emelte meg képzeletbeli kalapját, mondván ők, a feleségek, a gyermekek tudják igazán, milyen jelentős munkát vállalnak, akik szabadidejükben lakóhelyük közbiztonságának erősítéséért cselekednek.

Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke három pillérre építette rövid beszédét: köszönet jár a polgárőröknek, akiket összefogás jellemez és az önkéntesség kifejezetten méltányolandó tulajdonság.

Befejezésül dr. Endrődi István, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági igazgatója azt ecsetelte, hogy a járványhelyzetben hazánkban mindenhol élen jártak a települési egyesületek a lakosság, főként az idősek megsegítésében, együttműködve a hatóságokkal és az önkormányzatokkal.

A megnyitót követően Vass Miklós és dr. Endrődi István közösen adták át az elismeréseket és jutalmakat mindazoknak, akik az elmúlt esztendőben saját területükön kiemelkedő munkát nyújtottak.

Kitüntetés járt a kiváló munkáért

A Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát kapta meg Tóth Sándor Romhányból, Kis István Magyarnándorból, Vizi Zoltán Szécsényből, és Belovai Róbert alezredes, Balassagyarmat rendőrkapitánya. Ezüst fokozatban részesült Horváth András Borsosberényből, Palikné Szebenszki Katalin, Erdőkürt polgármestere, Tóka István ezredes, az Ipoly Cipőgyár igazgatója. Bronz fokozatot vehetett át Kiss László Varsányból, Rigó Dávid drégelypalánki és Dócs Dávid cserháthalápi polgármester, míg öten elismerő oklevelet kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában