Kulisszák mögött

2020.08.18. 12:35

Balassagyarmaton forgatja legújabb játékfilmjét A martfűi rém rendezője

A Balázs Béla-díjas színház- és filmrendező és forgatókönyvíró Sopsits Árpád a városban forgatja 18. játékfilmje egyes részleteit.

Sz. K.

Forgatási szünetben. Jobbról a harmadik a többszörös díjnyertes rendező

Forrás: NMH

A rendező legutóbbi, 2016-os A martfűi rém című filmje díjakat is hozott többek között a Warsaw Grand Prix – 32. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és a 11. Liège-i Krimifilmfesztiválon, illetve 2017-ben elnyerte a Magyar Filmdíj legjobb rendezőjének járó díjat.

Az Ipoly-parti kisváros több pontja is helyszínül szolgál a készülő produkcióban, ami voltaképpen egy vidéken játszódó valódi családregény. Emellett Gyarmat népszerű zenekara, a Latte Maffiato is szerepel majd benne, ezenkívül ők szerezték a film főcímdalát és betétdalait is.

– Köztudottan nagy rajongói vagyunk a különböző filmzenéknek, ezért is megtiszteltetés és hatalmas élmény számunkra, hogy mi is a film részesei lehetünk, és bepillanthatunk a gyártási folyamatokba – mondta el portálunknak Ember Péter, a zenekar vezetője, hozzátéve: – Természetesen a filmben is hangszereinken játszunk, hiszen nem színészek vagyunk. Tulajdonképpen önmagunkat kellett alakítanunk, de azért néhány mondat is elhangzik majd tőlünk. Többet nem árulhatunk el, majd a mozivásznon kiderül minden. A filmet Arri Alexa, és Blackmagic Design kamerákkal forgatták, amivel a hollywoodi filmeket is készítik, élmény volt látni ilyen nagy kamerákat és komoly filmes szakemberekkel találkozni.

Forgatási szünetben. Jobbról a harmadik a többszörös díjnyertes rendező Fotó: NMH

A rendező és a banda ismeretsége régebbi időkre datálható. Sopsits Árpád a Drégelypalánkon minden nyáron megrendezésre kerülő Fotófaluban többször tartott kurzusokat, a zenekar pedig szintén megfordult ott zenélni. A többéves ismeretség, valamint egymás szakterületének elismerése és tisztelete eredményezte a mostani közös munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában