műhelytábor

2020.08.21. 18:33

Általános iskolások kóstoltak bele a szakmák világába a tarjáni technikumban

Idén is megszervezték a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumában az úgynevezett műhelytábort, amelyben 21 általános iskolás tanuló kóstolhatott bele a szakmák világába.

Veres Edina

A táborozók elsőként vehették birtokba a technikum felújított tanműhelyét

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Véget ért a napokban az általános iskolások számára hirdetett műhelytábor, amit a Stromfeld Aurél technikum oktatói – a szakképzési centrum támogatásával – szerveztek immár hagyományosan a nyári szünetben. A diákok három napon keresztül esztergálhattak, kipróbálhatták a lézer-gravírozást, megismerkedhettek a 3D- tervezéssel és nyomtatással, illetve a CNC-berendezések működésével és használatával.

A táborozók – a Stromfeld diákjait is megelőzve – elsőként vehették birtokba a technikum felújított tanműhelyét.

Máté Gábor műhelyfőnök elmondta: a napközis táborba huszonegy diák jelentkezését fogadták el. A foglalkozásokon a gyerekek fejleszthették a kézügyességüket és kreativitásukat. Működés közben láthatták a legkorszerűbb berendezéseket, illetve a Smart-teremben például szakmai idegen nyelvi felkészítőn is részt vehettek. A programok közül a sportfoglalkozások sem hiányozhattak, amelyekhez az iskola tornaterme és sportpályái biztosították a helyszínt.

A táborozók elsőként vehették birtokba a technikum felújított tanműhelyét
Fotó: H. Cs. / NMH

Babják Zsolt, a technikum tanára, kétgyermekes apuka elmondta: a fia már harmadik, míg lánya második alkalommal vesz részt a nyári műhelytáborban.

– Úgy látom, hogy a gyerekek idén is élvezték a Stromfeldben szervezett foglalkozásokat. Rengeteget fejlődtek általuk és a kollégáknak köszönhetően megismerkedhettek a modern technikai eszközökkel – mondta Babják Zsolt, aki azt is kifejtette: jó érzés, hogy minden nap csak pozitív élményekkel tértek haza a gyerekek táborból.

A diákok az anyagmegmunkálás elsajátítása közben különböző tárgyakat készíthettek, amiket aztán hazavihettek. Az oktatók segítségével például saját tervezésű kulcstartók kerültek ki a gyerekek kezeik közül, virágkarókat formáztak, összeállítottak egy fából készült társasjátékot, illetve egy, a tábornak emléket állító fémérmét is elkészítettek.

Milyen volt az idei műhelytábor?

Babják Bence:

Idén végeztem el a negyedik osztályt, és első alkalommal jöttem el a Stromfeldes táborba. Jó programokat szerveztek nekünk, mindegyik nagyon tetszettek. Sokat tanultam az elmúlt napokban. Így például kipróbálhattam a lézergravírozót, tervezhettem és rajzolhattam a Solid Edge 2019-es programmal. A kedvencem a 3D-s nyomtatás volt, amivel egy kulcstartót is készítettem.

Ozsvárt Enikő:

Tavaly is jók voltak a programok, így idén is eljöttünk Csengével. Hatan vagyunk lányok annak ellenére, hogy ez egy fiús tábor. Minden napra jutott izgalmas foglalkozás. Új dolgokat is tanulhattam, pedig már második alkalommal veszek részt ilyen táborban. A programok közül talán a hegesztés nem állt olyan közel hozzám, az inkább a fiúknak tetszett.

Babják Csenge:

Apukám itt dolgozik, tőle hallottam a táborról. A tavalyi volt az első, amiben részt vettünk a barátnőmmel és annyira élveztük, hogy újra el akartunk jönni. Idén is nagyon izgalmas volt az összes foglakozás, még egy társasjátékot is csináltunk. Ha mindenképpen ki kell választanom egyet a programok közül, akkor talán az angolt szerettem a legjobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában