esemény

2020.08.11. 11:33

A koronavírus sem szegte a mátramindszentiek kedvét

A településen hagyományosan július utolsó szombatján tartják a falunapot, idén azonban a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt. Ennek ellenére a helyeik nem maradtak szórakozás nélkül, az önkormányzat ugyanis augusztus elején jó hangulatú kulturális délutánra várta a helyeiket és a környékbelieket egyaránt.

Gulyás Edina

Forrás: NMH

– A tartalmas és szórakoztató programra Nógrád Megye Önkormányzatának pályázatán mintegy 430 ezer forintot nyert a falu – tájékoztatott Horváth János, a település első embere, aki arról is beszámolt: – A rendezvényen olyan elismert előadók is színpadra léptek, mint a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes, valamint a Dűvő Népzenei Együttes, de a helyi Rozmaring Asszonykórus és a Mátraterenyei Hagyományőrző Egyesület is szórakoztatta a nagyérdeműt. A színvonalas előadásokkal tűzdelt délutánon jól érezték magukat a résztvevők, akik szép számmal látogattak el a rendezvényre.

A helyi Rozmaring Asszonykórus is szórakoztatta a nagyérdeműt
Fotó: NMH

A kulturális programot Skuczi Nándor, a megyei közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki a fellépőket és a közönséget is köszöntötte. Az elnök korábban elmondta: kulturális események támogatására mintegy húszmillió forintnyi vissza nem térítendő támogatást biztosított az Emberi Erőforrások Minisztériuma a megye önkormányzatának. Az összegre az ötezernél kisebb lélekszámú települések önkormányzatai és civil szervezetei pályázhattak.

A kezdeményezés célja az értéket képviselő művészeti tevékenységek széles körű bemutatása és megismertetése. A feltételeknek megfelelően szűkebb hazánkból 126 település nyújthatta be támogatási igényét, amelyeket a Nógrád Megyei Önkormányzat bírált el.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában