veszély

2020.07.06. 06:55

Száguldó autóktól rettegnek a járókelők a gyarmati Madách-ligetben

Egyre többen panaszkodnak a város nyugati részén található Madách-ligetben, hogy sok autós teljesen fittyet hányva a sebességkorlátozásokra, szinte száguldozva közlekedik a környékbeli utcákon. Nem egyszer alakult már ki balesetveszélyes helyzet errefelé. A rendőrségnél ígérték, a járőrök a jövőben komolyabb figyelmet fordítanak erre a területre.

Hegedűs Henrik

Az itt élők szerint mindennapos jelenség a gyorshajtás, pedig egymás után több sebességkorlátozó tábla is van kihelyezve

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

Egy család, anya és két gyermeke sétál Balassagyarmaton, a Hajós Alfréd utcában. A strand felé vették az irányt, hogy a lakótelep utolsó hosszú tömbháza mögötti padoknál pihenhessenek és beszélgethessenek. Alig érnek oda, amikor a fürdő felé pillantva nagy teljesítményű nyugati autót vesznek észre. A sofőr beveszi az éles kanyart, majd a város felé haladva egyre gyorsít és gyorsít.

– Ez biztosan nem harminccal megy... – jegyzi meg az egyik fiú a szülőjének, és mire elhagyja a száját a mondat, a jármű nagy gázzal elrobog előttük. Az itt élők szerint ez mindennapos jelenség, pedig egymás után több, harminc kilométer per órás sebességkorlátozó tábla figyelmeztet a KRESZ betartására.

Az itt élők szerint mindennapos jelenség a gyorshajtás, pedig egymás után több sebességkorlátozó tábla is van kihelyezve
Fotó: T. A. / NMH

Tóth Pál itt lakik az övezetben, ő is egyre idegesebb a gyorshajtó autósok miatt.

– Kérem szépen, ez nem a Hungaroring, hanem egy lakótelep – fakad ki, amikor a házánál beszélgetésbe elegyedünk. – De ez néhány embernek nem számít. Csak nyomják, pörgetik a „tuningot”, mi meg bőven szenvedjük. A múltkor, bevásárlásba menet alig mertem lelépni a járdáról az úttestre, nem tudván, mikor gyorsít fel az arra haladó kocsi. Sok nyugdíjas él errefelé, akik koruknál fogva lassabban járnak, rájuk sincsenek tekintettel ezek a huligánok, mert másként nem lehet már őket nevezni. Jó lenne, ha a rendőrség valamilyen módon közbelépne, és szó szerint megfékezné őket.

Bálint Gézának távolabb, egy tömbházban van az otthona. Neki sem ízlik, hogy állandóan a motorbőgést kell hallgatnia, meg a fokozott benzingőzt szagolnia.

– Elég nekünk a varjak folyamatos károgása, nem még ezeknek az őrülteknek a hajtása – kesereg. – Itt, az Erdélyi és a Trikál utcák kereszteződésében több üzlet található, ahol hétköznap délelőttönként bizony nagy a forgalom. Komolyan ijesztőek ezek a gyorshajtók, és tényleg csak az isteni szerencsének köszönhető, hogy nem történt még nagyobb baleset. Talán azért, mert már óvatosabbak vagyunk.

Az ügyben megkerestük a hatóság illetékeseit. Dankóné Nagy Éva alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a balassagyarmati munkatársaival történt egyeztetést követően leszögezte, az elkövetett sebességtúllépések miatt idáig még nem érkezett hozzájuk lakossági bejelentés a Madách-ligetből és környékéről. Ugyanakkor a szolgálatot ellátó állomány a jövőben fokozott figyelmet fordít majd az érintett útszakaszok ellenőrzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában