rendezvény

2020.07.30. 18:04

Megtartják a Sörünnepet Balassagyarmaton

Megtartják az augusztus 14-16-ra tervezett Belvárosi Sörünnepet.

Sziládi Krisztina

Forrás: shutterstock

A hírt a város polgármestere, Csach Gábor közölte néhány órával azután, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, a kormány az operatív törzs véleménye alapján úgy döntött, nem változtat a hazai járványügyi szabályokon. E szerint a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat augusztus 15. után fenntartják, ami azt jelenti, augusztus 15. után sem lehet semmilyen fesztivált tartani. Egyelőre szeptemberig tart a tiltás, annál tovább nem látnak, az 500 fő alatti rendezvényeket azonban meg lehet tartani.

– A rendőrséggel egyeztetve úgy döntöttünk, nem halasztjuk el a Sörünnepet – mondta el portálunknak a polgármester. A rendezvény zenés-táncos részének helyet adó nagyszínpad előtti rész a leginkább problémás terület. Ezt kordonnal fogjuk körülvenni, és ezen a területen szabályozzuk majd a benntartózkodók létszámát. Természetesen az egyéb vendéglátó tevékenységek a kordonon kívül tovább zajlanak majd a már megszokott, ide vonatkozó előírások betartásával. A fellépők tekintetében kénytelenek voltunk némi módosítást végrehajtani, hogy ne vonzzunk ezzel is túl nagy tömegeket. A Kozmix és a Bikini zenekarok helyett a Group’nSwing és a Pannonia Allstars Ska Orchestra fognak zenélni. Mivel a résztvevők száma korlátozott, és a gyarmatiakat szolgálja elsősorban a rendezvény, elnézést kérve a környékbeli települések lakosságától kérjük őket, idén ne látogassák nagy tömegben a Sörünnepet – tette hozzá Csach Gábor.

Arra a kérdésre, miért ragaszkodik a Sörünnep megtartásához a városvezetés, azt a választ kaptuk: ez egy hagyományosnak számító esemény Balassagyarmaton, és a vírus várható második hulláma előtt szerettek volna lehetőséget biztosítani az itt élőknek a felhőtlen szórakozásra. Annál is inkább, mivel Balassagyarmaton sikeres volt a vírus elleni védekezés, és jelenleg a környéken nincsenek regisztrált fertőzöttek.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában