sörfeszt

2020.07.11. 19:49

Idén vírusűző lesz a balassagyarmati sörünnep

Rendkívül kiéhezetten vágynak már az emberek egy kiadós nyári közös szórakozásra. Elvégre Balassagyarmaton és a környező településeken, illetve az ipolytúli falvakban élők a hosszú évek során megszokták, hogy a nyár beköszöntétől ősz közepéig színes programkínálatból válogathattak. Nos, mindenki megnyugodhat, idén is megtartják, mégpedig augusztus 14–16. között a Belvárosi Sörünnepet, amely idén a „vírusűző” előnevet kapta.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

A különböző események gazdáit alaposan megviselte a járványhelyzet. Különösen azért, mert ők nem hetekre gondolnak előre, hanem egy évvel az adott rendezvény előtt megkezdik az előkészületeket, így a legfőbb átok számukra az a bizonytalanság volt, ami a koronavírus-helyzet miatt körülölelte a mindennapokat.

– Három évvel ezelőtt kerültünk szorosabb kapcsolatba Nyugat-Nógráddal – utalt a kezdetekre a Vírusűző Belvárosi Sörünnepet lebonyolító, váci székhelyű Dunakanyar Rendezvényiroda egyik vezetője, Loksa Levente. – Bár erről a tájról származom, tolmácsi vagyok, de tevékenységem java része korábban Pest, illetve Komárom-Esztergom megyéhez kötött. Éppen egy esztergomi fesztiválra hívtuk vendégfellépőnek Szécsényből Andi Színjátszósait, és a csoportban szereplő Stayer László polgármester révén jutottunk ide, 2017-ben először megrendezve a Szécsény Fesztet. Egy esztendő múlva, amikor a balassagyarmati sörfesztivál szervezői bejelentették, hogy befejezik, beajánlottak bennünket Medvácz Lajos polgármesterhez, akivel gyorsan megkötöttük az alkut, létrehozva a Belvárosi Sörünnepet. Jól döntöttünk.

Loksa Levente (képünkön) és csapata várja a látogatókat az augusztusi sörünnepre

Loksa Levente hozzátette, a megállapodás lényegi része volt, hogy ez a rendezvény teljesen ingyenesen látogatható legyen.

– Az önkormányzat egy bizonyos összeget biztosít számunkra, a többi már a mi feladatunk – folytatta. – Így mi tárgyalunk a különböző hatóságokkal, rendőrséggel, katasztrófavédelemmel, közműszolgáltatókkal, hogy a helyszínen zavartalan legyen a szórakozás. Alaposan feltérképezzük azokat a vállalkozásokat, például kézműves manufaktúrákat, akik a Civitas Fortissima térre kitelepülnek, és adják az embereknek a széles étel- és italkínálatot. Megbízható partneri körrel rendelkezünk, akik szívesen jönnek Balassagyarmatra. Gondosan összeállítjuk a kísérő műsorokat, ügyelve arra, hogy minden korosztály megtalálhassa benne az élvezhetőt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a helyi kultúra, a palócság kincsei is megjelenhessenek, ezért elmaradhatatlanok a néptáncos fellépések. Persze a könnyebb műfajok szeretői sem unatkoznak, most például a Bikini zenekar gazdagítja a sztárvendégek sorát, míg a szeptember végi borünnepre a Ghymes együttes fogadta el a meghívásunkat.

A tavalyi és tavalyelőtti tapasztalatok alapján ismét kellemes kikapcsolódást ígér mindenki számára az augusztusi sörünnep, míg a Szent Mihály-napi borünnepre szep­tember 25–27. között várja a látogatókat a Dunakanyar Rendezvényiroda szorgos csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában