emlék

2020.07.27. 15:09

Feszületet állított a közösség Szuhán

A II. világháború viharában, 1944-ben esett el Kéri Béla, aki a helyi temetőben nyugszik.

G. E.

Fekete Roland kérte Isten áldását

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

A tiszakécskei katona sírhelyét a településen élők az elmúlt évtizedek alatt folyamatosan ápolták, rendben tartották, és még a hozzátartozókkal is felvették a kapcsolatot.

A Mátraalmásért Egyesület, a helyi szlovák kisebbségi önkormányzat és az egyházközség tagjainak ötlete volt, hogy a temetőben, ezen a sírhelyen állítsanak egy keresztet, méltón tisztelegve ezzel az elhunyt katona emléke előtt. Orbán László helyi kötődésű vállalkozó felajánlott egy három méter magas, fából készült feszületet, amit az egyesület tagjainak segítségével helyeztek el a nyughelyen.

Fekete Roland kérte Isten áldását
Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Vasárnap, a szentmisét követően Fekete Roland plébániai kormányzó megáldotta a keresztet, Isten áldását kérve az elhunytra, leszármazottaira és a helyiekre. A tervek szerint a jövőben egy márvány emléktáblát is elhelyeznek a sírnál. Ezzel már nemcsak Kéri Béla, hanem valamennyi, a világháborúkban elesett hősök emlékének adóznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában