választás

2020.07.08. 13:45

Feloszlott a cserhátsurányi képviselő-testület

Alig nyolc hónappal az önkormányzati választások után feloszlatta magát a cserhátsurányi képviselő-testület, emiatt új választásokat kell kiírni.

Sziládi Krisztina

Katulin Károly azt mondja, polgármesterként ismét indulni fog a következő választáson, mivel úgy érzi, nem miatta alakult ki a jelenlegi helyzet Cserhátsurányban.

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

Tudomásunk szerint a képviselők nem tudtak együttműködni a polgármesterrel, emiatt döntöttek így. Katulin Károly polgármester úgy véli, ha olykor akadtak is véleménykülönbségek, de együtt tudtak dolgozni. Az új választás időpontjáról egyelőre nem született döntés.

Cserhátsurány képviselő testülete a június 30-i ülésén mondta ki a feloszlását. Portálunk információi szerint az önfeloszlatás hátterében személyes okok állnak. A feloszlatást követően 15 napon belül össze kell hívni a helyi választási bizottságot, amely dönt az időközi választások kiírásáról. Ennek időpontja 120 napon belül lesz. Mivel a képviselők önfeloszlatással álltak fel posztjukról, így a testület minden tagjának helyére, beleértve a polgármestert is, új választást írnak ki.

Katulin Károly azt mondja, polgármesterként ismét indulni fog a következő választáson, mivel úgy érzi, nem miatta alakult ki a jelenlegi helyzet Cserhátsurányban.
Fotó: T. A. / NMH

– Egy hosszabb folyamat eredményeképpen jutottunk idáig – nyilatkozta lapunknak a település polgármestere, Katulin Károly. – Már két hónappal a választásokat követően, decemberben érzékeltem, hogy a négy képviselő magatartása megváltozott az irányomban. Történt mindez annak ellenére, hogy vállalásunkhoz hűen, az elmúlt félévben építettük a falut, pályázatokat írtunk, a sportcsarnokban és a hivatalban folynak a beruházások. Nem történt semmi rendkívüli esemény, a falu minden ügye rendben zajlott.

A polgármester hozzátette, megválasztásukat követően néha heti két alkalommal is üléseztek, aminek ő nem látta értelmét, hiszen egy ekkora településen nem történnek olyan volumenű események, amelyek ezt indokolttá tennék. A négy képviselő egyre nagyobb hangot adott nemtetszésének, ahogy Katulin Károly fogalmazott, a tiszteletlen beszéd és a durva hangnem mindinkább általánossá vált a testületen belül. Ugyanakkor a falut érintő fontos kérdésekben nem voltak nagy véleménykülönbségek közte és a képviselők között.

– Eddig is elláttunk minden szükséges feladatot, és ez így lesz a választásokig is. Cserhátsurány az elkövetkező hónapokban sem fog semmiben hátrányt szenvedni a fennálló helyzet miatt – erősítette meg a településvezető.

Katulin Károly 2019 októbere óta vezeti Cserhátsurányt. A helyzet érdekessége, hogy a négy képviselő maga kereste meg őt az önkormányzati választások kezdetén, és kérte fel, hogy induljon polgármesterjelöltként. Elmondása szerint azóta már azt is megkapta tőlük, hogy tulajdonképpen nekik köszönheti jelenlegi pozícióját.

A képviselő-testület részéről Grenyó Jánost kerestük meg, mondja el, ő miben látja feloszlásuk okát. A képviselő nem kívánt nyilatkozni az ügyben, csupán annyit fűzött hozzá a történtekhez, hogy ez magánügy és az idő majd megmutatja, kinek volt igaza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában