Robinson Szigetek

2020.06.20. 14:31

Újranyitott a szécsényi sziget, de idén elmarad a fesztivál

A város melletti Robinson Szigetek egyre népszerűbb a kirándulók, a horgászok és általában a természetszeretők, kikapcsolódni vágyók körében, legyenek azok fiatalok vagy idősebbek, nógrádiak vagy a megyén túlról érkezők.

Sz. F.

Népszerű a tavaly elkészült a kalandpark is

Forrás: NMH

Az Ipoly és a 22 számú főútvonal által határos Natúra 2000 természetvédelmi terület Szécsénytől négy kilométerre helyezkedik el. A két 3,5 hektáros tó és a közel két kilométer hosszan tekergő Ipoly-holtág rendszere számos vízimadárnak és többféle figyelemre méltó növényfajnak az élőhelye. A pergető horgászok paradicsomaként is számontartott vízi világnak gazdag a csuka- és harcsaállománya, amelyek az Ipoly őshonos ragadozó halai. A telepített tavakból 15–20 kilogrammos pontyok, valamint kárászok és keszegek kerülnek horogra. A hazai horgászok körében népszerű a Robinson Szigeteken rendezett horgászverseny.

Varga Bélától, a szigetek ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy szállásként 35 darab két-három személyes faház áll a vendégek rendelkezésére, de sátorozásra is van lehetőség. Igénybe lehet venni a grillsütőt és a bográcsozóhelyeket. A folyamatos fejlesztések eredményeként tavaly elkészült a kalandpark és a közösségi épület, amelyben megnyílt a Robinson büfé. A szigetvilág életéhez hozzátartozik a csónakázás, kajakozás, kenuzás lehetősége is. A vízi sportokhoz szükséges eszközökön kívül kerékpárok is bérelhetők.

Népszerű a tavaly elkészült a kalandpark is
Fotó: NMH

Varga Béla tavaly feltette Szécsényt a fesztiválok térképére, hiszen a környék legrangosabb zenei rendezvényén ismert előadók szórakoztatták a több ezer fős közönséget. A szervező minden korosztályra és a különböző műfajok kedvelőire is gondolt. A Rádió 1 fesztiválon a csatorna ismert lemezlovasai szolgáltatták a zenét. Fellépett Rubint Réka, aki közös sportolásra invitálta a fesztivál résztvevőit. Varga Béla sajnálattal közölte, hogy az idei fesztivál a kialakult járványveszély miatt elmarad, de reméli, hogy jövőre sor kerülhet rá. Eddig a korlátozások miatt csak a horgászok látogathatták a szigetcsoportot, viszont június 15-től megnyitották a kapukat és fogadják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában