bosszantó képek

2020.06.22. 17:39

Tilosban parkoló autókra vadásztunk Salgótarján belvárosában

Kíváncsiak voltunk milyen hatást gyakorol a hónapok óta tartó – még a kijárási korlátozás idejében bevezetett – ingyenes parkolás a megyeszékhely belvárosában. Hétfő délután tettünk egy kört Salgótarján legfrekventáltabb fizetős és ingyenes parkolóövezeteinél, ahol tilosban parkoló autókra vadásztunk. Nos, az eredmény eléggé elkeserítő…

Sz. R.

A Városházához vezető útszakasznál is kihelyeztek már egy megállni tilos táblát

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet ideje alatt április 6-tól országszerte ingyenessé tették a parkolást a fertőzés terjedésének csökkentése érdekében. Bár a veszélyhelyzet június 16-tól megszűnt, az ingyenes parkolás egyelőre maradt, így még volt alkalmunk felmérni, mennyire is befolyásolta ez a rendelet az egyébként is kaotikus salgótarjáni parkolási helyzetet.

Fekete Zsolt közösségi oldalán tájékoztatta a lakosságot, hogy az ingyenes parkolás július 2-ig marad érvényben.

Az utóbbi években a forgalomba helyezett gépkocsik száma jelentősen megnövekedett, így a megyeszékhelyen is egyre égetőbb gondot jelent a parkolóhelyek hiánya. Hétfő délután mi is tettünk egy kört a belvárosban, majd szomorúan tapasztaltuk, hogy még a járványhelyzet előtti állapotokhoz képest is sokkal rosszabb a helyzet.

Számtalan tilosban parkoló személy- és teherautót fedeztünk fel: nem volt ritka a rakodási területen vesztegelő személyautó, de egyirányú utcák egyik sávját teljes hosszában elfoglaló autókat is megfigyeltünk.

A fotókért kattinson galériánkra:

Ön is szokott látni tilosban parkoló autókat? Ön szerint hol okoz még problémákat a parkolás Salgótarjánban? Küldjön fotót, videót, vagy írja meg véleményét a [email protected] címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában