Százmillió forintos támogatást kapott a gyarmati kórház a helytállásáért

Az OTP Banknak köszönhetően 100 millió forint értékű eszközfejlesztési támogatást kapott a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet.

G. K.

Fotó: (c) Torjay Attila

A péntek reggeli adatok szerint már hatodik napja nem regisztráltak újabb nógrádi beteget, így továbbra is 51 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván a megyében. Országosan két újabb embernél mutatták ki a vírust, így 4081-re emelkedett az azonosított esetek száma, és egy ember sem hunyt el. 2581-en pedig már kigyógyultak a vírusból. A 192 ápolásra szoruló ember közül 15-en vannak lélegeztetőgépen.

– Jelenleg nyolc koronavírusos beteget ápolnak a balassagyarmati kórházban. Éppen ezért csak fokozatosan indulnak újra a szakrendelések – " target="_blank" rel="noopener noreferrer">jelentette be közösségi oldalán csütörtök este Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere.

A városvezető hozzátette: a napokban nagy megtiszteltetés érte a kórházat. Az OTP Banknak köszönhetően ugyanis 100 millió forint értékű eszközfejlesztési támogatást kapott az ország legnagyobb pénzintézetétől. A jó hírt Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank kommunikációs igazgatója közölte a kórház vezetésével, elismerve az intézmény járványidőszakban tanúsított magas színvonalú munkáját.

– A Szent Erzsébet Idősek Otthonában befejeződött az összes dolgozó, illetve bentlakó koronavírus tesztelése. Mindenkié negatív lett. Jövő hétfőtől elindul az intézmény hozzátartozóinak a látogatási lehetősége is. Kérek minden családtagot az előzetes egyeztetésre a látogatási időről, valamint annak szabályairól – emelte ki Csach Gábor.

Kifejtette továbbá: a veszélyhelyzet végével megszűnt az önkormányzatok ellátási kötelezettsége az idősek, a betegek, a fogyatékkal élők, illetve a karanténba helyezettekkel szemben. Ennek ellenére a helyi önkormányzat június 21-ig, vasárnapig biztosítja a meleg étel kiszállítást. Megszűnt továbbá a közterületek és a játszóterek fertőtlenítése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában