gyereknapi kívánság

2020.06.03. 20:14

Időjósokkal szereztünk felejthetetlen élményt az ország leghidegebb településén

Ezúttal a tízéves Kotroczó Dávid gyereknapi kívánságát teljesítettük, aki az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársaival találkozhatott.

Szabó Rita

A Nemtiben élő tízéves kisfiú édesanyja kereste meg szerkesztőségünket gyermeke, Dávid kívánságával, aki már egészen pici kora óta rajong az időjárásért. Agrármérnökként végzett nagypapájával gyakran együtt kémlelik az eget ha valamilyen időjárási jelenség történik, és mindig a „Papit” hívja telefonon ha bármilyen időjárás változás zajlik.

Édesanyja leveléből azt is megtudtuk, hogy a kisfiú akár órákig is képes az eget kémlelni ha vihar készülődik; nehogy lemaradjon valamiről. Dávid régóta dédelgetett álma volt, hogy igazi meteorológusokkal találkozhasson, és megnézhesse milyen műszerekkel dolgoznak.

Felkerestük hát az Országos Meteorológiai Szolgálatot, amelynek három munkatársa Simon Gergő, Molnár Anna és Németh Ákos örömmel fogadta el a meghívást, hogy személyesen is találkozhassanak a jövő kis időjósával. Helyszínül a ország legfagyosabb települését, Zabart választották, ahol az OMSZ mérőállomásának területére is beléphettek a falu alpolgármesterének, Bíró Zoltánnak segítségével.

A meteorológusok régi szél- és csapadékmérő eszközök működését mutatták meg Dávidnak, illetve azt is megosztották vele, hogy mi az oka Zabar folyamatos hidegrekordjainak. A 10 éves kisfiú külön kérdésekkel is készült példaképeihez, akik mindenre örömmel válaszoltak. A meteorológusok természetesen nem érkeztek üres kézzel, különleges ajándékkal kedveskedtek kis rajongójuknak.

Dávid tíz évvel ezelőtt, június 6-án született, így egy aznap (még kézzel) készített fronttérképet hoztak el neki, amin elmagyarázták, hogy egy felhős, meleg napon látta meg a napvilágot. Az ajándékcsomagban egy Felhőatlasz, és az OMSZ kabalaállatkája, egy plüss béka is helyet kapott. Dávid nagyon élvezte a találkozást, és azt is elárulta, hogy meteorológus szeretne lenni ha nagy lesz. Erre minden esélye megvan a kisfiúnak, hiszen kitűnő tanulmányi eredményekkel jeleskedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában