pályázat

2020.06.11. 11:30

Keresi a játszóház majdani üzemeltetőjét Salgótarján önkormányzata

Egyfordulós nyilvános pályázatot hirdetett Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata az újonnan felépült játszóház üzemeltetésére.

Kéri István

Gyermeki örömöket szolgál majd az újonnan épült létesítmény

Forrás: NMH

A pontos technikai részletek nem ismertek, a bérleményről és a feltételrendszerről bővebb információ és pontos tájékoztatás az ezt pályázati biztosíték formájában megvásárló érdeklődők számára lesz elérhető.

A létesítményt bérleti szerződés formájában üzemeltető vállalkozóval határozott időre, öt évre szerződik majd az önkormányzat. Az ajánlatokat július harmadikáig várják.

Az önkormányzat honlapján elérhető projektinformációk szerint a rokkanttelepi egykori Építők-pálya területén felépült játszóház közel 300 négyzetméteres nagycsarnokában kapott helyet egy tematikus játéktér, amely elsősorban a 3 és 12 év közötti korosztály igényeit szolgálja ki.

Egy kisebb területen a fiatalabb korosztály számára is elhelyeztek játékokat, míg a csatlakozó épületrészben büfé, információs tér, öltöző és irodák találhatóak. Az épület előtt parkoló épült, illetve egy olyan kültéri játszótér is, melyet a játszóház szolgáltatásait igénybe vevők használhatnak.

A játszóház a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a város rendelkezésre bocsátott 9,2 milliárd forintos keretből épülhetett fel, uniós és hazai forrásból. A létesítmény felépítése mellett ebben a projektben kapott helyet a zeneiskola mögötti játszótér felújítása, továbbá a játszóház szomszédságában található játszótérnél egy városi tanösvény kialakítása, melynek célja a város, valamint a környezet és az élővilág kapcsolatának bemutatása. Minderre összesen 328 millió forint támogatást fordított az önkormányzat.

A megyében mindig nagy népszerűségnek örvendtek a mozgó játszóházak, amelyek időszakosan tartózkodtak egy-egy településen. A megyeszékhelyen az első olyan játszóház épült fel, amelynek szolgáltatásait függetlenül az időjárástól, akár naponta is igénybe vehetik majd a gyermekes családok.

A Munkácsy út végén, a volt kézilabdapálya helyén felhúzott létesítmény kialakításánál kiemelt szerepet játszott, hogy egy biztonságos környezetet hozzanak létre, ahol szülők és gyerekek együtt tölthetik el a szabadidőt.

– Ez a szolgáltatás nagyon népszerű szerte az országban, a megyeszékhelyről, de a környékről is sok család jár el „játszóházazni” más városokba. A salgótarjáni sportcsarnokban időszakosan megrendezett játszóházaknak is mindig nagy sikerük volt. Éppen ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy létrehoz egy ilyen létesítményt a városban – mondta korábban a Nool.hu-nak Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában