üzenet a utókornak

2020.06.21. 18:42

Időkapszulát helyeztek el a 120 éves balassagyarmati iskolában

Üzenetet küldött az utánunk jövő nemzedékeknek a fennállásának 120. évét ünneplő Balassi Bálint Gimnázium. Szombaton időkapszulát helyeztek el az iskola udvarán, benne az intézményhez kötődő személyek gondolataival.

Sz. K.

Fotó: (c)Torjay Foto

Az idei évben jubiláló gimnáziumban eredetileg koncertekkel, kiállítással egybekötött nagyszabású ünnepségsorozattal tervezték évfordulót megünneplését. A jól ismert járványügyi helyzet meghiúsította ezt az elképzelést, de a hagyományos tanévzárón sor került az időkapszula elhelyezésére. Ez egy rendkívüli, ünnepi kiadványt – mely a volt és jelenlegi balassis tanárok és tanítványok írásait, visszaemlékezéseit tartalmazza –, valamint a diákönkormányzat, a 2020-ban érettségizett tanulók és a történelmi egyházak képviselői által megfogalmazott üzeneteket tartalmazza. Az írások mellé egy szájmaszk és egy gumikesztyű is került, utalva az idei különleges tanév legmeghatározóbb eseményére. A szülői felajánlásból létrejött időkapszula tartalmát ötven év múlva tekintheti majd meg az utókor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában