járvány

2020.05.08. 18:23

Virtuálisan ballagtak a balassagyarmati kollégisták

A korábbi évekhez hasonlóan már március elején elkezdték szervezni a hagyományos búcsúvacsorát a Madách Imre Kollégium végzősei számára. Két héttel később azonban az új típusú koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet szinte percek alatt elválasztotta egymástól a kollégistákat.

Lászlók Judit

Kellő távolságtartással, Digitális nevelési szobában zajlott a végzősök búcsúztatása

Az intézmény a váratlan és szokatlan helyzetben sem engedte el búcsú nélkül az Arany János Tehetséggondozó Program és a Petőfi csoport végzőseit. Mivel a hagyományos ballagás szóba sem jöhetett, így online búcsúztak el egymástól a kollégisták és a nevelők.

– Az intézmény bezárásakor a nevelőtestület egy új platformot hozott létre az interneten Digitális nevelési szoba Madách Imre Kollégium néven, hogy tovább folytatódhasson a kollégiumi nevelés – mondta Magyar Zoltán intézményvezető, s hozzátette: – Az elmúlt napokban ezen a weblapon szinte minden a végzős tanulókról szólt. Naponta töltötték fel ide a közös emlékeket megörökítő fotókat, elköszönéseket és megemlékezéseket.

Kellő távolságtartással, Digitális nevelési szobában zajlott a végzősök búcsúztatása

A ballagtató csoport pedig külön online programmal készült. Megható, közvetlen üzenettel búcsúztak el diákjaiktól Hugyecz János és Nagy Lászlóné csoportvezető nevelőtanárok, akiknek különösen fájdalmas érzés lehetett, hogy az általuk több éven át terelgetett kollégistáktól ilyen kivételes módon tudtak elköszönni.

A ballagók nevében Kiss Dorottya tanuló küldött videóüzenetet. Ebben arra kérte az ifjabb társait, hogy ők is próbálják öregbíteni a kollégium hírnevét, és használják ki az intézmény adta lehetőségeket.

– Formabontóra sikerült a végzős diákoktól való elköszönés, de azt hiszem, a kollégiumunk kis közössége otthonról is méltó ünnepséget tudott összeállítani – mondta Magyar Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában