Kerülni kell a tömörülést az óvodákban

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos válaszolt portálunk kérdésére.

Palchuber Kinga

Budapest, 2020. április 22. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én. Továbbra is zajlik az idõsotthonok ellenõrzése a koronavírussal összefüggésben; kiemelten vizsgálják az egészségügyi ellátást, a dolgozók felkészültségét - mondta a tisztifõorvos. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

Hétfőn újranyithatnak az óvodák, ahol a reggeli érkezéskor és a délutáni távozáskor gyakran feltorlódhatnak a szülők. Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján aziránt érdeklődtünk, hogy milyen biztonsági szabályok vonatkoznak majd ezen intézmények területére?

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta: a szülők mindenképpen figyeljenek oda a megfelelő – másfél-két méteres – védőtávolság betartására, s ennek érdekében az öltözőkben is kerüljék a tömörülést. Hozzátette: a felnőttek részére a maszk viselése lehetséges, de nem kötelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában