vizsga

2020.05.06. 08:19

Itt a matekérettségi hivatalos megoldása

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a keddi matematika érettségi hivatalos javítási, értékelési útmutatóit.

Nool.hu

Debrecen, 2020. május 5. Védõmaszkot viselõ diák a matematika írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Ady Endre Gimnáziumban 2020. május 5-én. Matematikából középszinten 65 630-an, emelt szinten 4892-en érettségiznek. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyût is biztosítanak. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta a keddi matematika érettségi hivatalos értékelési, javítási útmutatóit. Ahogy arról korábban beszámoltunk függvények, gráfok és mediánszámítás is szerepelt a témák között a keddi vizsgán középszinten. Az első feladatlapon a diákoknak egy 10-12 feladatot tartalmazó feladatlapot kellett kitölteniük, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrizte.

Azonban a második feladatlap két részre oszlott: az „A„ rész három (egy vagy több kérdésből álló) feladatot tartalmazott; a „B” rész három, egymással megegyező pontszámú feladatból tevődött össze, amelyekből a vizsgázóknak kettőt kell megoldaniuk, és csak az a kettő volt értékelhető.

Középszint:

Emelt szint:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában