létszámcsökkentés

2020.04.24. 19:48

Több mint 800 munkavállalót küld el idén a hatvani Bosch-gyár

Két lépcsőben több mint 800 munkavállalójával bont szerződést a Bosch hatvani gyára – közölte a magyarországi vállalatcsoport és az Adria régió kommunikációs igazgatója.

MTI

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Bodó Teodóra tájékoztatása szerint a hatvani telephely fenntartható működése érdekében április végéig 700 kölcsönzött munkavállalói szerződés szűnik meg. Az év végéig pedig további maximum 130-cal csökkentik a gyártást támogató – indirekt – munkakörben dolgozók létszámát. Az egyeztetések pénteken kezdődtek az érintett munkavállalókkal.

A vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy felelősségteljesen kezelje a helyzetet, és a kialakított új működési struktúrában képes legyen megőrizni hosszú távú versenyképességét. Az autóipari megrendelések jelentősen csökkennek világszinten, és a mobilitási technológia is paradigmaváltáson megy keresztül. Az előrejelzések szerint az autóiparban a válság utáni visszarendeződésre még sokat kell várni: a folyamat várhatóan nem zárul le az idén, mint ahogyan a globális gépjárműgyártás volumene sem éri el a válság előtti értéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában