Hiába nagy a baj a DJ-knél is, az emberekért aggódik a karancssági lemezlovas

A koronavírus terjedését megelőző intézkedések miatt sok rendezvény marad el. A kedvezőtlen hatások a DJ-szakmát is érintik: Uj Viktorral, a karancssági származású DJ-vel, ismertebb nevén Newikkal beszélgettünk a helyzetről és arról, mik most a lemezlovasok gondjai.

Lászlók Judit

Uj Viktor, azaz DJ Newik a pultban. A lemezlovas arra biztat minden nógrádi embert, hogy legyen óvatos a járvány idején

Forrás: Beküldött fotó

– Az elmaradt fellépéseknek mik a következményei a DJ-szakmára?

– Ez az egyik legrosszabb dolog, ami megtörténhetett. Én is a hétvégi fellépéseimből élek. Ebből veszem az ennivalót, fizetem a számláimat, tankolom az autónkat és gondoskodom a gyerekemről. Sajnos a jelenlegi helyzet miatt nagyon sok ember nem tud dolgozni, a kollégáim is bajba kerülhetnek, hiszen jövedelem nélkül nem tudják rendezni a kiadásaikat. Nem politizálok, mert nem értek hozzá, de a hiteltörlesztések szüneteltetése szerintem nagy segítség most. Természetesen minden kolléga, ahogy én is, próbáljuk ebből a helyzetből kihozni a lehető legtöbbet. Most van idő a stúdiózásra, és remélhetőleg sikerül majd egy-két új számot is összehozni. Hozzátenném, hogy meg kell próbálnunk menteni a menthetőt, és össze kell tartanunk, hogy minél előbb túl legyünk a járványon. Ez csak úgy sikerülhet, ha lecsökkentjük a továbbfertőzés lehetőségét.

Uj Viktor, azaz DJ Newik a pultban. A lemezlovas arra biztat minden nógrádi embert, hogy legyen óvatos a járvány idején
Fotó: Beküldött fotó

– Hány rendezvény maradt el, amin ott kellett volna lennie?

– Erre most nehéz válaszolni, mivel a következő hónapok is folyamatosan telítve voltak bulikkal. Lényegében havi tíz fellépésről biztosan beszélhetünk. Azt még nem tudjuk, hogy mikor állhatunk újra munkába. Meg kell jegyeznem, hogy két héttel ezelőtt volt egy száz fő alatti fellépésem, amit megtarthattam volna, de a családom érdekében inkább lemondtam róla…

– Vajon mikor állhat újra a színpadra?

– Amint véget ér a járvány, úgy vélem, hogy a szórakozás, a diszkóba járás lesz a legutolsó, amire marad pénze az embernek… Így, ha lehet is majd bulikat, nagyobb rendezvényeket tartani, onnantól számítva is hetekbe, hónapokba fog telni, mire a fiatalok újra megengedhetik maguknak a bulizást. Ezért több hónapnyi bevételkieséssel számolok, és nem túlzom el, ha azt állítom, hogy július előtt nem fogok visszatérni a DJ-pultba.

– Hogyan telnek a napjai?

– Igazából lehet, hogy ez furán hangzik, de azon kívül, hogy ritkábban hagyjuk el a házat, egyelőre sok minden nem változott körülöttünk. Az utcára már egyáltalán nem megyünk ki, csak ha nagyon muszáj. A fertőzés jeleit nem tapasztaljuk magunkon, és igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerüljük a betegséget. Elintéztük a bevásárlást is több mint két hete, ugyanis szerettem volna felkészíteni magunkat a legrosszabbra. Annak ellenére, hogy akkor még nem igazán voltunk tisztában azzal, hogy mekkora bajokat tud okozni az új típusú koronavírus. Most azért már sejthetjük.

– Nemrég részt vett Fekete Zsolt salgótarjáni polgármester figyelemfelhívó videójában, amelyben a megyeszékhelyhez kötődő hírességek szerepelnek. Ebben szintén arra kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

– Azért vállaltam el a felkérést, mert elég komoly dologgal állunk szemben. Legfőképp az idős emberek életét veszélyeztethetjük, ha nem tudjuk türtőztetni magunkat és nem maradunk otthon!

– Mit üzenne a Nool.hu olvasóinak ebben a rendkívüli helyzetben?

– Hasznosnak találom és javaslom, hogy nézzék az operatív törzs sajtótájékoztatóit, és próbáljanak meg minden óvintézkedést betartani, valamint informálódni! A legfontosabb most az, hogy lelassítsuk a vírus terjedését. Emellett tudjuk azt is, hogy rengetegen fognak megbetegedni, de a járvány terjedésének lassításával talán lesz esélyünk elkerülni a káoszt, és csökkenteni tudjuk az áldozatok számát! Ezt pedig mindenkinek szem előtt kell tartania! Ezért igyekszem én is felhívni mindenki figyelmét arra, főként a közösségi média felületein – minden posztom végén megtalálható a #maradjotthon –, hogy ne sétálgassanak az utcán, ha nem muszáj. Legyünk tisztelettel egymás iránt és figyeljünk oda arra, hogy ne csináljunk még nagyobb bajt. Rengeteg emberélet-, idő-, energia-, pénz- és egyéb veszteség elkerülhető így. Inkább most legyünk óvatosak, minthogy később a gondok sokszorosával kelljen megbirkózni. Ezúton is kitartást és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában