Otthonról tehetik le nyelvvizsgájukat a diákok

A veszélyhelyzet kihirdetése után a nyelvvizsga központok leállították a jelenléti nyelvvizsgákat, így az érintett diákoknak nem volt lehetőségük nyelvvizsgájuk megszerzésére.

P. K.

Azonban a kialakult járványügyi helyzetre reflektálva az Oktatási Hivatal Nyelvvizsga Akkreditációs Központja a napokban lehetővé tette a számítógépes vizsgaközpontok számára az otthoni nyelvvizsgáztatás akkreditációját. A kérelmeket április 14-től fogadták, az iTOLC Nyelvvizsgaközpont pedig elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg erre vonatkozóan az engedélyét.

– Online vizsgázási folyamatunkat úgy alkottuk meg, hogy az teljesen biztonságos legyen és olyan kényelmi funkciók segítsék a vizsgázókat, mint a kétnyelvű digitális szótár valamennyi vizsgamodulnál vagy a feladatsorrend szabad választása. Mindemellett szerettünk volna valami pluszt is nyújtani a nálunk vizsgázóknak: az online iTOLC vizsgán a vizsgázóknak két éles vizsga lehetőséget és egy ingyenes próbavizsgát is biztosítunk egy vizsgadíj áráért – mondta Egyed Bernadett, az iTOLC Digitális Nyelvvizsgaközpont vezetője.

A salgótarjáni ILS/Katedra Nyelviskola, mint iTOLC akkreditált vizsgahely is megkapta az értesítést, hogy a vészhelyzet időszakára angol és német nyelvből azonnal letehető az online nyelvvizsgát biztosíthat. Körmendy Éva, a salgótarjáni nyelviskola igazgatója elmondta: a vizsga különlegessége a teljeskörűen online és akkreditált, továbbá sikeres vizsga esetén visszaigényelhető a teljes vizsgadíj. Hozzátette: az eredmény felhasználható a felvételi pontszámításkor is, így valós segítséget és kézzelfogható megoldást kínál sok tízezer érintettnek.

Benyújtható a jelentkezés

A nyelvvizsgaközpont honlapján már elérhető a jelentkezés az otthoni nyelvvizsgára angol és német nyelve. A hétvégéig jelentkezők ingyenes felkészítő anyagot kapnak B2-es, azaz középfok szinten. A jelentkezés gyors, egyszerű és átlátható a központ honlapján. A digitális alapon történő vizsgáztatás gyors eredményközlést tesz lehetővé, továbbá a vizsga feladatai aktuálisak és a mindennapi életben használt helyzeteken alapulnak. A számítógép segítségével így olyan hétköznapi helyzeteket is szimulálni tud a nyelvvizsga, mint egy online beszélgetés vagy egy blogposzt megírása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában