galaxis

2020.04.22. 11:23

Mesés látványt nyújtott a Tejút Salgótarjánból fotózva

Az MTI fotósa nem első alkalommal fotózta a Tejutat.

Nool

Salgtarjn, 2020. prilis 22. A Tejt ltszik egy hossz expozcis idvel kszlt kpen Salgtarjn Rnafalu teleplsrszrl fotzva 2020. prilis 22-n. 2003 ta minden vben az prilisi jhold idejn tartjk a stt gbolt nemzetkzi hett, mellyel a termszetes fny kiemelt jelentsgre s az jszakai gbolt szpsgre hvjk fel a figyelmet. MTI/Komka Pter

Fotó: Komka Péter

Komka Péter, az MTI nógrádi fotóriportere nem első alkalommal bizonyította be, hogy számára nem csak egy háttér az univerzum. Korábban is készített már sorozatot a Tejútról, legfrissebb képei is ezt a témát keresték. 2003 óta minden évben az áprilisi újhold idején tartják a sötét égbolt nemzetközi hetét, mellyel a természetes fény kiemelt jelentőségére és az éjszakai égbolt szépségére hívják fel a figyelmet.

 

A nógrádi fotós képeit mi is többször bemutattuk már. Volt, hogy egy, a nap előtt elhaladó repülőgépet örökített meg, de bemutatta már a hajnali ködöt is. Lencsevégre kapta az eresztvényi medúzát, vagy éppen a cikázó villámokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában