Koronavírus: minden csütörtöki infó egy helyen

Nógrád megyében a koronavírus elleni védekezés jegyében számos intézkedést hoznak. Minden fontos infó egy helyen.

Nool

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Frissülő cikkünkben folyamatosan számolunk be arról, hogy az új koronavírus elleni védekezés kapcsán a veszélyhelyzet milyen hatással van Nógrád megyére. Minden csütörtöki infó, bejelentés egy helyen! Írja meg tapasztalatait a [email protected] mailcímre!

Az összes megyei infót, hírt megtalálja >>>>>Térségi Dossziénkban<<<<<


17:00 Őszre halasztják a népszerű héhalmi böllérfesztivált

A koronavírus miatt kialakult helyzetben mindenütt elmaradnak a rendezvények, így az egyik legnagyobb megyei gasztronómiai esemény, a Böllérfesztivál is. További részletek.

16:00 Nemes felajánlás

Lemondott a neki járó munkadíjról Tóth István karancslapujtői egyéni vállalkozó, akit a település első embere bízott meg a polgármesteri hivatal belső felújítási munkálatainak műszaki ellenőrzésével.

A vállalkozó a közösségi oldalán is közzé tett levelében arra kérte a polgármestert, hogy a munkája után járó kétszázezer forintot inkább a rászoruló emberek támogatására fordítsák a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben.

– Fogjunk össze, segítsük egymást! – fogalmazott a bejegyzésben.

14:40 Készülnek az érettségire: Nógrádban is diákok százai vizsgáznak

A kormány döntése értelmében május 4-én, hétfőn biztonságos körülményekkel és megváltozott feltételekkel kezdődhetnek meg az írásbeli érettségi vizsgák. Nógrád megyében – a tankerületi központok és a szakképzési centrum adatai alapján – idén 820 diák ad számot tudásáról. Utánajártunk: hogyan készülnek az iskolák megyeszerte a vizsgáztatásra? További részletek cikkünkben.

14:00 Az Operatív Törzs válaszolt: nem szabályozzák a temetkezés módját koronavírusos elhunyt esetén

Az Operatív Törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján válaszoltak a Nool.hu kérdésére is. További részletek.

10:00 Itt vannak az új védelmi intézkedések részletei (videó)

A védekezés első fázisa lezárult, az egészségügyet sikerült felkészíteni a legrosszabb helyzetre is, ezért a kormány úgy döntött: fokozatosan, szigorú körülmények között az élet újraindítható – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a kijárási korlátozásokra vonatkozó változások részleteit. További részletek cikkünkben.

8:00 Nem nőtt a Nógrád megyei fertőzöttek száma

A csütörtök reggeli adatok szerint továbbra is 24 fertőzöttet tartanak nyilván megyénkben.

Fotó: koronavirus.gov.hu

7:00 2775-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2775-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 idős, krónikus beteg, ezzel 312-re emelkedett az elhunytak száma, 581-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

6:00 Orbán Viktor: vidéken a kijárási korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek (videó)

Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon. További részletek cikkünkben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában