Járvány

2020.04.30. 08:10

Orbán Viktor: vidéken a kijárási korlátozások helyére új védelmi intézkedések lépnek (videó)

Budapesten és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak, vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.

Budapest, 2020. április 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tesz Budapesten 2020. április 6-án. A kormányfõ mögött Varga Mihály pénzügyminiszter és Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelõs miniszter (b-j). A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyi munkahelyet hozzunk létre. "Nehéz idõket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül; sikerülni fog, ha vigyázunk egymásra" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A védekezés első szakasza lezárult, közös erőfeszítésnek köszönhetően az egészségügy felkészült a tömeges megbetegedés időszakára – mondta Orbán Viktor. A védekezés új szakaszba léphet, megpróbálhatjuk újraindítani az életet, fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárni.

Az idősek és a legfertőzötteb területen lévők feszes védelmét fenn kell tartani – tette hozzá.

Budapesten és környékén a kijárási korlátozás életben marad

- mondta Orbán Viktor.

Vidéken az üzletek korlátok nélkül kinyithatnak, az éttermek teraszai kinyithatnak, az arc eltakarása kötelező marad az üzletekben és a tömegközlekedésen.

A szabadtéri strandok kinyithatnak.

Az idősekre vonatkozó vásárlási idősávot fenntartják, és kellő óvatosságot kérnek tőlük. A virágüzletek korlátlanul nyitva lesznek péntektől, hiszen Anyák napjára készülünk.

Isten éltesse az édesanyákat! Egyetlen magyar sincs egyedül

– zárta szavait a kormányfő. A többi részletszabályt holnap ismertetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában