jegyzet

2020.03.13. 15:12

Tizenharmadika

Ki így, ki úgy vélekedik a mai napról. Sokan félnek a pénteki 13-ától, mások csak legyintenek rá: ez a nap is olyan, mint a többi!

Palchuber Kinga

Forrás: shutterstock

A különféle hiedelmek szerint valamiféle megmagyarázhatatlan és misztikus erő szabadul fel ezen a napon, ami könnyen szerencsétlenségeket zúdíthat az ember nyakába. Jómagam nem tartozom a babonás emberek közé, így péntek 13-án ugyanúgy teszem a dolgaimat, mint máskor. A világhálón sok tanácsot olvasni arról, mire figyeljünk oda e feketének bélyegzett napon.

Tudták, hogy ma például nem érdemes körmöt és hajat vágni, nem szabad ásítani és sózni, a randizás sem ajánlott, továbbá érdemes a fekete macskákat is nagy ívben elkerülni? Amondó vagyok, hogy minden ember életében vannak jó és rossz napok, s a negatív dolgok nem feltétlenül egy dátum miatt következnek be. Nem árt résen lenni, de azért egész nap sem érdemes azon elmélkednie senkinek, hogy mi rossz történhet, ha elhagyja a házat?

Sokan fordítva gondolkodnak, szerencsés napként tekintenek péntek 13-ára. A lottózókat ilyenkor többen keresik fel, hátha a különös energiák a szerencsét vonzzák be. Legutóbb egyik barátom 13 sorsjegyet vásárolt, remélve, hogy majd Fortuna rámosolyog… Hát, csak én nevettem jókat, ahogyan elszántan kapart. Mindenesetre ma talán én is befizetek egy kaparósra, hátha meglepetés ér.

Egy szó, mint száz: engedjék el a félelmeiket, hogy a nap végén nyugodtan dőlhessenek hátra!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában