verseny

2020.03.03. 15:31

Repkedtek az ízes szavak Balassagyarmaton

A Szép magyar beszéd anyanyelvi verseny Nógrád megyei fordulóját rendezték meg a Balassi Bálint Gimnáziumban.

H. H.

Kerekes Barnabás is értékelte a diákokat

Forrás: NMH

Fotó: Torjay Attila

Gyarmatiné Rostás Ida, a házigazda intézmény humán munkaközösségének vezetője kifejtette, Péchy Blanka színművésznő hatvan esztendeje létesített egy alapítványt a magyar hangzó beszéd állapotának javítása érdekében. E szervezetnek is köszönhető, hogy évről évre összemérhetik tudásukat azok a fiatalok, akik elhivatottságot éreznek anyanyelvük ápolásának ügye iránt.

A versenyen az első feladat egy beszélni nehéz jellegű feladvány helyes ejtésének – írásbeli – jelölése volt. Ezután a saját, hozott szöveget olvasták fel a diákok. Mindezt egy kötelező szöveg zárta.

Kerekes Barnabás is értékelte a diákokat
Fotó: Torjay Attila / NMH

Háromtagú zsűri – Kerekes Barnabás, a fővárosi Baár-Madas Református Gimnázium tanára, a Kazinczy-díj Alapítvány elnökhelyettese, Bordi András, a Kossuth rádió főbemondója és Duhonyi Tiborné, a váci Árpád Fejedelem Általános Iskola Kazinczy-díjas tanára – értékelte ki az eredményeket.

A gimnazistáknál Matus Laura, a Balassi diákja találtatott a legjobbnak, második iskolatársa, Rédler Zalán, harmadik megosztva Dancsok Lilla (Salgótarján, Bolyai) és Pozsik Fanni (Salgótarján, Madách) lett. A szakképzősöknél Czene Adrienn nyert az SSZC Táncsics Mihály Szakgimnáziumából, másodikként Fejes Norbert, (SSZC Táncsics), harmadikként Holczberger Stefánia (SSZC, Szent-Györgyi) végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában