Karanténparti: megtáncoltatta a lakótelepet a salgótarjáni lemezlovas

A 80-as és a 90-es évek legnagyobb slágerei szóltak szombat este Nagy Tamás erkélyéről. A salgótarjáni lemezlovas egy félórás, retro összeállítással szerette volna köszönetét kifejezni azért, hogy hétköznapi hőseink a vészterhes napokon is lélekszakadva dolgoznak az emberek biztonságáért és egészségéért.

Palchuber Kinga

Fotó: Ladóczki Balázs

Piros, fehér, zöld színekbe öltözött Nagy Tamás balkonja szombat este, ezzel is a Beszterce-lakótelepre varázsolva a diszkókban megszokott hangulatot, amelyet egy ideig még biztosan mellőznie kell a lakosságnak a koronavírus fenyegetése miatt.

– Úgy gondoltam, hogy én is szeretnék adni magamból egy kicsit azoknak, akik ezeken a nehéz napokon azért dolgoznak, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt – mondta a Nool.hu érdeklődésére az esemény szervezője, aki közösségi oldalán élőben – hírportálunkkal együtt – közvetítette a lakótelepi karanténpartit. Hozzátette: Magyarországon még nem hallott efféle eseményről, hogy egy távbuli elevenedett volna meg a köszönet és a kitartás jelképeként.

– Az ötletet egyébként Olaszország ihlette, ugyanis az ott bevezetett kijárási tilalom miatt sokan elővették a hangszert, a DJ-k pedig a lejátszójukat, hogy esténként az erkélyen állva játszanak. A másodállásom egyébként engem is sokszor szólít a lemezlejátszók mögé, így arra gondoltam: miért is ne zenélhetnék a salgótarjániaknak, úgy mint az olaszok? – fejtette ki Nagy Tamás.

A salgótarjáni lemezlovas elmondása szerint megpróbált olyan számokat összemixelni az eseményre, amelyekben minden korosztály megtalálhatta a saját kedvencét. Így a jól ismert magyar előadók – úgymint a Neoton Família, Zoltán Erika, a Hip Hop Boyz és a Kozmix – slágerei mellett felcsendültek örökzöld külföldi dallamok. S ahogyan Tamás egyre pörgette a zeneszámokat, úgy csatlakoztak be minél többen a szórakozásba.

Nagy Tamás fő terve az volt, hogy az egyedi partival elterelje az otthonülők figyelmét a járványhelyzet okozta nehézségekről, s jókedv és a mosoly költözzön a falak közé. Az üzenet minden bizonnyal célba talált, ugyanis a környékbeliek az utolsó dalt, Oláh Ibolya Magyarország című számát már egy emberként énekelték az ablakokból és az erkélyekről. A dalokat követő tapsviharral pedig egy lakótelep fejezte ki üzenetét: összefogással, szeretettel és toleranciával átvészelhetők a nehéz napok.

Nagy Tamás végül elárulta: a szombati karanténparti pozitív visszajelzései után meglehet, hogy hamarosan újra táncba hívja majd virtuális közönségét és a lakótelepi szomszédokat. Az efféle példaértékű kezdeményezések éltetik a szívekben a reményt, hogy hamarosan talán elvonulnak felőlünk a világot fenyegető viharfelhők…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában