járvány

2020.03.20. 07:07

Csökken az influenzás betegek száma Nógrád megyében

Közel két hónapja annak, hogy a megyében is átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. A múlt heti adatokhoz képest közel ötödével kevesebben estek a vírus áldozatául.

G. K.

Gyógyulófélben a megye

Forrás: NMH

Fotó: Illusztrációs fotó: Hegedűs Márk

Feketéné dr. Zeke Ildikó megyei tiszti főorvos elmondta: a Nógrád Megyei Kormányhivatal adatai szerint az influenzafigyelő szolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az év tizenegyedik hetében szűkebb hazánkban 848 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Az azt megelőző héten ez a szám még meghaladta az ezret. Hiába a betegek számának csökkenése, szűkebb hazánkban az influenzaaktivitás még magasnak mondható, jóval a járványküszöbnek tekintett érték feletti. A megyén belüli területi különbségek továbbra is fennállnak.

Nyugat-Nógrádban a legfiatalabbaktól a legidősebbekig, a lakosság valamennyi korcsoportjában számottevően jelen van az influenza. A megye keleti felében a leginkább a 14 év alatti gyermekek, illetve a 25–34 esztendő közötti felnőttek érintettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában