döntés

2020.03.12. 16:14

A klímavédelem került középpontba a Nógrád megyei közgyűlésen

A megyei önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén többek között a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez való csatlakozásról döntött.

G. E.

Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Fotó: L. B.

Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke kifejtette: a kormány klímavédelmi akciótervet hirdetett. A miniszterelnök évértékelőjében külön kiemelte a klímavédelmi harc fontosságát. A megyék a klímaügy kapcsán eddig általában háttér-támogatói szerepet láttak el. Több helyen kialakultak már saját eszközrendszerek, és van, ahol a megyei Virtuális Erőmű Program is elindult.

– A közösen aláírt társadalmi szerződés első lépése a megyék, a második a települések a vállalatok és az intézmények, harmadik pedig a lakosság beléptetése lehet a klímaváltozás elleni harcba – fogalmazott Skuczi Nándor.

A témával kapcsolatban dr. Egyed Ferdinánd, képviselő is előterjesztett egy napirendet. Ebben javaslatot tett a klíma-vészhelyzet kihirdetésére Nógrád-megyében. Egyebek mellett napelem parkok telepítését, erdősítést és elektromos buszok beszerzését tűzte célul. A közgyűlés a javaslatot nem fogadta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában