felháborodás

2020.02.14. 09:18

Megszavazták Bátonyterenyén az építményadót

Építményadó bevezetéséről döntött a város képviselő-testülete. Az előterjesztést a csütörtöki testületi ülésen tárgyalták a városházán.

G. E.

Forrás: Shutterstock

A téma nem hagyta hidegen a lakosokat sem, sokan megjelentek a tanácskozáson. Egyesek transzparenseken tiltakoztak az építményadó ellen.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere elmondta, a költségvetés tervezésekor nem számoltak azzal, hogy mintegy 50 millió forinttal alacsonyabb lesz az önkormányzat központi támogatása. Ennek ellenére a város feladatait továbbra is zökkenőmentesen kell ellátni, ezért vezetik be az új adónemet.

Várszegi István képviselő kifejtette, hogy a lakosság előzetes tájékoztatásával elejét vehették volna a helyiek felháborodásának. Ezért azt kérte, hogy vegyék le napirendről a javaslatot, és megfelelő társadalmi konzultáció után tárgyaljanak róla.

A jelenlévők folyamatosan hangot adtak nemtetszésüknek, ezért többször is felszólították őket arra, hogy ne zavarják az ülést. Hosszas vita után végül 9 igen és 3 nem szavazattal fogadták el az előterjesztést. A bátonyterenyei lakóingatlanok után négyzetméterenként évi 200 forint lesz adó. A kedvezményekre is kidolgoztak több lehetőséget. Ezután Bátonyterenye idei költségvetése került napirendre. Az új adónemet ebbe már betervezték, így működési hiány nem szerepel a költségvetésben. Az előterjesztést 9 igennel szavazták meg a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában