évértékelő

2020.01.26. 20:18

Sikeres évet tud maga mögött Nyugat-Nógrád

Nyilvános évértékelő rendezvényt tartott a Polgárok Balassagyarmatért és a Palócságért Alapítvány. Idén is Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselőjét, Balla Mihályt kérték fel arra, hogy értékelje a térség helyzetét és a mögöttünk hagyott évet.

Sz. K.

Balla Mihály országgyűlési képviselő tartott évértékelőt

Forrás: NMH

Fotó: T. A.

Dr. Ádám György, az alapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a térség összegyűlt polgármestereit, illetve a megyei intézményvezetőket. Ezt követően Balla Mihály beszélt azokról a tervekről, amelyek a 2020-ban előttük álló munka főbb irányait meghatározhatják.

A honatya hangsúlyozta az erős helyi közösségek szerepét, a helyi identitás, a nemzeti kulturális értékek és a hagyományok megőrzésének fontosságát. Továbbra is kiemelt célnak tekinti a munkahelyteremtést és az olyan fejlesztések támogatását, amelyek törekednek a minél nagyobb hozzáadott értékű termelésre. Mint fogalmazott, Nyugat-Nógrádban biztatók a jelek ezen a téren.

Balla Mihály országgyűlési képviselő tartott évértékelőt
Fotó: T. A. / NMH

A képviselő rávilágított, továbbra is fontos feladat a közfoglalkoztatás megtartása, de azt is láthatjuk, hogy egyre többen tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, és több településen jelentősen csökkent a közfoglalkoztatásban dolgozók száma.

– Büszkék lehetünk arra, hogy a nyugat-nógrádi vállalkozások adják a megye exportképességének 65 százalékát. Itt a legalacsonyabb a munkanélküliség, sőt munkaerőhiány is jelentkezett már. Meggyőződésem: Nyugat-Nógrád gazdasági eredményeknek is köszönhetően a megye továbbra is biztosan megőrzi helyét az egy főre jutó ipari termelésben az országos középmezőnyben – mondta Balla Mihály.

A honatya értékelte a Területfejlesztési Operatív Programnak és a Magyar Falu Programnak köszönhető fejlesztéseket. Ez utóbbit illetően Nyugat-Nógrád településeinek 88 százaléka volt eredményes valamelyik alprogramban, utóbbiban pedig 1 milliárd 350 millió forintot nyertek a helyi fejlesztéseikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában