ajándékok

2019.12.19. 16:45

Több száz nógrádi gyermeket lepett meg a Szent Lázár Lovagrend

Ötszáznegyven hátrányos helyzetű gyermeket leptek meg a napokban a Szent Lázár Lovagrend tagjai egy zenés produkcióval, különféle játékokkal, illetve szaloncukorral a József Attila Művelődési Központban.

Gerhát Karina

Fotó: Balazs Ladoczki

Huszonhárom évvel ezelőtt ajándékozta meg először a Szent Lázár Lovagrend a nehéz körülmények között élő gyermekeket. Először kicsiben, a helyi Gagarin Általános Iskola aulájában kezdték el ezt a jótékony tevékenységet, azóta viszont folyamatosan bővül azon kisgyermekek létszáma, akik minden meglepetésajándéknak nagyon örülnek.

Azon óvodás, illetve kisiskolás korú ifjoncok zöme, akikre több mint két évtizede minden esztendőben gondol a lovagrend, szinte csak a szervezettől kap ajándékot karácsonykor – kezdte gondolatait Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke.

Hozzátette továbbá: a játékok gyűjtése egész évben zajlik, azonban az ünnep közeledtével az önzetlen ajándékozásban évek óta részt vesznek a városban élő családok, az osztrák társszervezetek, a salgótarjáni Gagarin Általános Iskola, illetve a bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskola. Nekik köszönhetően több mint ötszáz darab plüssfigurát, játékot, valamint könyvet sikerült összegyűjteni, amelyeket a színpadon felállított karácsonyfa alatt helyeztek el.

Mindezeken túl a KiViSzI Színházi Műhely közreműködésével meglepetésműsorral is kedveskedtek a hátrányos helyzetű lurkóknak. A zenés, táncos, vidámsággal teli műsort nagy örömmel fogadták a gyermekek, akik szeméből olykor-olykor még egy-egy könnycsepp is legördült.

Sokat segítenek

1991. szeptember 1-jén az országban elsőként alakult meg újra a Szent Lázár Lovagrend Salgótarjáni Szent Ilona Jószolgálati Alapítvány a Szent Lázár Megyei Kórház kápolnájának létrejöttével, illetve felszentelésével. Az elmúlt 28 év alatt sok minden történt a társulat életében. A tagok mindig közösen próbálják segíteni, szolgálni a rászorulókat, a nélkülözőket és a bajba jutott beteg embereket. Mindenhol, illetve mindenkin segítenek, ahol tudnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában