oktatás

2019.12.04. 07:59

Pedagógusasszisztens képzés indul Balassagyarmaton

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum fenntartásában lévő tanintézmények közül a megfelelő előkészületeket követően a Mikszáth Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskolában indul meg a pedagógusasszisztens-képzés 2020. szeptembertől.

H. H.

A Mikszáthban 2020-ban indul a képzés

Forrás: NMH

Fotó: Teknős Dominik

Az előzetes felmérések szerint komoly az érdeklődés erre az oktatási formára, ami újdonság.

A magyar kormányzat fontos feladatnak tartja, hogy az amúgy is rendkívül leterhelt pedagógusok munkáját minél inkább megkönnyítsék. Ezért hozták létre a pedagógusasszisztens munkakört, amelyet először az óvodákban vezetnek be, mégpedig három csoportonként egy személy bevonásával. Ahhoz azonban, hogy ezt a későbbiekben kiterjesszék az alsó- és középfokú oktatásra, kellő számú képzett munkatársat kell biztosítani. Ezt szolgálja majd jövő ősztől Balassagyarmaton az ötéves, érettségit és technikusi jellegű végzettséget adó pedagógusasszisztens képzés.

A Mikszáthban 2020-ban indul a képzés
Fotó: Teknős Dominik / NMH

Zérczi Miklós, a Mikszáth iskola igazgatója elmondta, a képzés beindítására megtették a szükséges előkészületeket. Az előzetes felmérések szerint nagy az érdeklődés a szakirány felé, ráadásul Nyugat-Nógrádban egyedülálló képzési formáról van szó. A szakképzési centrum alkalmazotti állományán belül az oktatói gárdát is többségében biztosítani tudják, de mivel a tantárgyak között szerepel pedagógia, pszichológia, kommunikáció és szociológia, ezért elengedhetetlen a külsős tanárok alkalmazása.

Zérczi Miklós végül kifejtette, olyan fiatalok jelentkezését várják, akiket érdekel a tanórán túli iskolai közeg és természetesen szeretik a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában