művészet

2019.12.04. 13:55

Örömmel alkot a testvérpár Szécsényben

– Idén szeptemberben jött hozzám Hollókőről egy testvérpár, Koós Zsombor és Panka. Művészcsalád sarjai, ami látszik a munkájukon is. Tele vannak elképzelésekkel, jobbnál jobb ötletekkel jönnek elő, amit meg is valósítanak. Ügyesek, tehetségesek, kreatívak. Öröm számomra, hogy ilyen gyerekekkel foglalkozhatok – mondta Bakos Ferenc grafikusművész, a szécsényi alapfokú művészeti iskola tanára.

Szenográdi Ferenc

Bakos Ferenc az alapfokú művészeti iskola tanára Koós Pankával és Koós Zsomborral

Forrás: NMH

Fotó: Szenográdi Ferenc

A tízéves Zsombor korát meghazudtoló módon határozottan beszélt mindennapjairól, a hobbijáról. Elmondta, hogy örömmel rajzol és fest. Most a robotok világában él, azok képeit ábrázolja. Felnőtt korában szeretne robotot készíteni. Most a művészeti iskolában a linómetszéssel ismerkedik, ami jól megy neki.

A beszédes, határozott Pankának is életeleme a rajzolás. Ahogy mondta, édesanyja szobrászművész, és ő is szeretne szobrokat készíteni, már ki is próbálta.

Bakos Ferenc az alapfokú művészeti iskola tanára Koós Pankával és Koós Zsomborral
Fotó: Szenográdi Ferenc / NMH

Gyermekek ők, akik tele vannak vidámsággal, jókedvvel, az alkotás örömével, s máris tervezik a felnőtt életüket. A család életvitele akarva-akaratlanul is meghatározza az elképzeléseiket, amelynek központjában a rajzolás és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek állnak.

Elmondták, hogy nagyon sok országba szeretnének eljutni, ami megint csak családi „örökség”. Szüleikkel több helyen jártak már, többek között Franciaországban, Olaszországban is. A gyermekekre nagy hatással volt Velence, lelkendezve beszéltek a világörökség színhelyéről. Mit tartogat számukra a holnap, azt ma még nem lehet tudni. Egy biztos, a pozitív családi légkör, a gének, a szülők munkája nagy hatással van az életkedvvel teli gyermekek mindennapjaira, s arra, ahogy elképzelik felnőtt önmagukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában