digitális

2019.12.04. 15:01

Modern technikával szerelték fel a salgótarjáni tanműhelyet

A szakképzési intézményrendszerek fejlesztése keretében kedden ünnepélyesen adták át a megújult tanműhelyt a Salgótarjáni Szakképzési Centrum (SSZC) Borbély Lajos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

K. K.

Tanterem átadó a salgótarjáni Borbély Lajos Szakközépiskolában

A kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben a tanulók kipróbálhatják a 3D nyomtatást, a robotépítést, a lézervágást, a CNC-t, a varrást, valamint a fa- és a fémmegmunkálást.

Dr. Magyari Zita a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnökhelyettese elmondta, újabb mérföldkő az iskola számára, hogy a program a pályaorientációs tevékenység részeként a diákoknak nemcsak bemutatja a szakmát, hanem megnézhetik, manuálisan kipróbálhatják azokat.

Gembicki Ferenc, az SSZC kancellárja kifejtette, az iskola mostani és leendő diákjai az új teremben különböző szakmaterületeket próbálhatnak ki különböző foglalkozások keretében, ahol teret kapnak elképzeléseik kibontakoztatásához.

Kiemelte: szükség van arra, hogy a digitális világban élők számára is vonzóvá tegyék a szakképzést.

– A tizenötmilliós beruházás keretében az épületet is átalakították, és korszerű eszközökkel szerelték fel. A digitális elven működő szerkezetek a mai diákok számára készültek, akik a mobiltelefon világában élnek. Kézzel fogható produktumot állíthatnak elő a tanműhelyben, amely segíti fejleszteni a kompetenciát, építi a csapatszellemet – mondta Baranyi Zoltán, a szakképzési centrum igazgatója. Hozzátette: legfőképp azokat a diákokat célozzák meg, akik általános iskolában tanulnak, és nem tudják eldönteni, milyen szakmát válasszanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában