rendezvény

2019.12.05. 13:50

Hófehér családi egészségnapot tartottak Bátonyterenyén

Advent a várakozás ideje. A közelgő ünnepre a Nógrád Megyei Váci Mihály Gimnáziumban egy különleges programmal készültek. Az érdeklődők egytől egyig hófehér ruhát öltöttek a családi egészségnap alkalmából.

Veres Edina

A látássérültek mindennapi nehézségeivel is megismerkedhettek az érdeklődők

Forrás: NMH

Fotó: Hüvösi Csaba

Az Egészségpelyhek – Hófehér Családi Egészségnap jelszavai jól tükrözik a rendezvény célját: oktatás, szórakozás, közösségépítés, család és egészség. Odler Bernadett programszervező pedagógus elmondta: az esemény ideje alatt a gimnázium kitárta kapuit az érdeklődők előtt.

– A programunkon mintegy harminc pályaválasztás előtt álló diák is részt vett, akik a bátonyterenyei Bartók Béla Általános Iskolából, a II. János Pál Pápa Katolikus Általános Iskolából, valamint a kazári Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolából érkeztek hozzánk kísérő tanáraikkal. Az érdeklődők között felsorakoztak tanulóink családtagjai is, akik szívesen csatlakoztak a gyerekekhez például a testtömegindex-meghatározásra. Mivel a nap középpontjában az egészséges életmód állt, amelyhez hozzátartozik a rendszeres testmozgás is, a tornateremben a Gyermekesély Program tagjai játékos vetélkedőkkel és íjászattal csábították némi sportra a diákokat. A megjelentek meghallgathatták például dr. Máthé Beáta gyermekorvos dohányzásról szóló előadását, míg Véghné Varga Szilvia védőnő a védőoltások jelentőségéről beszélt – mondta Odler Bernadett.

Hozzátette: az idei a harmadik ilyen egészségnap az intézményben.

A látássérültek mindennapi nehézségeivel is megismerkedhettek az érdeklődők
Fotó: Hüvösi Csaba / NMH

Ötvöződik tanítás és szórakozás

Csank István Csaba, az intézmény igazgatója elmondta: egy ilyen nap részben a tanításról, részben pedig a szórakozásról szól. Jó esélyt kínál továbbá arra is, hogy az érdeklődő diákok megismerkedjenek a megye legkisebb létszámú gimnáziuma kínálta lehetőségekkel, például a már három éve futó honvédelmi alapismeretek tantárggyal, amely érettségi tantárgyként is választható.

A rendezvényre a nemzetközi diákszervezet vendégtanulói is ellátogattak, akik a hazájukról meséltek a megjelenteknek.

A rendezvényt az intézmény egykori diákjának, Sándor Alexa festőművész kiállításának megnyitójával zárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában