különleges óra

2019.12.15. 07:01

A bolygó problémáira kerestek megoldást a mátranováki iskolában

A Bartók Béla Térségi Általános Iskola Fekete István Tagintézménye idén nyerte el az Ökoiskola címet.

K. K.

Az első és második osztályosok vettek részt az órákon

Fotó: NMH

Az iskola környezetkímélő tevékenységét oly módon végzi, hogy a tanárok a diákokkal karöltve, a lehető legnagyobb mértékben tiszteletben tartják az élővilágot, annak minél kevesebb károsodást okozva.

Az első és második osztályosok vettek részt az órákon
Fotó: NMH

Ennek keretében az iskola első és második osztályos tanítványai rendhagyó osztályfőnöki óra keretén belül kerülhettek közelebb a környezetvédelem világához, ismeretet szereztek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról, kitérve a globális felmelegedés következményeire. Az előadásra Kisné Nagy Dorottya, az intézmény vezetője a Salgótarjáni Lokálpatrióták elnökét kérte fel.

– Az egyesület tagjai kiemelt feladatként tekintenek a Föld védelmére. A jövő generációjának ezt a fajta gondolkodást próbálom közvetíteni vizuális, játékos, könnyen érthető formában, hogy ők is fontosnak tartsák a környezet megóvását – mondta az egyesület elnöke. A diá­kok a rendkívüli órán közösen kerestek megoldást a jövő kérdéseire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában