ünnep

2019.11.13. 06:52

Szent Márton-napi programokat tartottak szerte a megyében

Balassagyarmaton műsorral és lámpás felvonulással, Hollókőn egész napos rendezvénnyel ünnepeltek, Ipolyvecén máglyát gyújtottak, míg Taron libás játszóházba várták a gyerekeket.

L. J.

Fotó: Balazs Ladoczki

Balassagyarmaton, a Játékvár tagóvodában is Márton-napot tartottak a hétvégén, amelynek alkalmából a kóvári lovardából érkeztek vendégek hozzájuk. A felvonulás előtt a gyermekek műsort adtak, majd saját lámpásaikkal a kezükben – amelyeket szüleikkel együtt készítettek – és libás fejpántokkal a fejükön, rendőri biztosítás mellett sétáltak el a Szügyi úti körforgalomhoz.

Balassagyarmaton lovon érkezett Szent Márton az óvodába
Fotó: L. B. / NMH

Már a 12. alkalommal rendezték meg a Szent Márton-napi vigasságot Hollókőn. Az érdeklődők a templom előtti téren délelőtt és délután is megtekinthették a Lúdas Matyi című darabot. Az egész napos rendezvény során a látogatókat a piacon házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására várta.

Ipolyvece óvodásai is csatlakoztak a Szent Márton napjához kapcsolódó rendezvénysorozathoz. Pénteken kora este az óvodával szemközti, az orvosi rendelő mögötti szabad területen gyújtották meg a felnőttek a máglyát, majd ezt ölelték körbe kézen fogva a gyerekek, és az óvónőkkel együtt körbejárták a tüzet, miközben az ünnephez kötődő mondókákat szavaltak, a szülők jelenlétében.

Taron már pénteken délután libás játszóházra várták a gyerekeket a könyvtárban Szent Márton-napra készülve.

Taron a könyvtárban várták a gyerekeket libás programokkal
Fotó: L. B. / NMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában