esemény

2019.11.12. 06:54

Óvodások elevenítették fel a Márton-napi hagyományokat Salgótarjánban

Hétfőn kora délután, immáron ötödik alkalommal rendezték meg a Márton-napi lámpás felvonulást a Salgótarjáni Összevont Óvodák szervezésében.

K. K.

Márton nap Salgótarjánban

Fotó: Ladoczki Balázs

A Mackóvár óvodások Márton püspök tiszteletére apró lámpásokkal, libajelmezbe öltözve a naphoz kapcsolódó dalokkal, énekelve sétáltak az óvodától a város Fő téréig, ahol Szent Márton legendáját jelmezben öltözve adták elő a nagyközönségnek. A lámpásokat az óvónők és a szülők segítségével készítették a gyerekek, melyben apró mécsesek szolgáltatták a fényt naplemente után.

– A lámpások a szeretet fényét viszik, melynek célja elsősorban felhívni a figyelmet egymás tiszteletére, szeretetére – mondta Andóné Angyal Mária a Salgótarjáni Összevont Óvodák vezetője, aki köszöntött minden megjelentet.

A műsor után a tavalyi évhez hasonlóan, libazsíros kenyérrel várták a szülőket és a gyerekeket egyaránt. A részt vevők szép számmal jelentek meg az eseményen, volt olyan óvodás, akit még testvérei, nagyszülei is elkísértek. Az előadást követően Márton-napi lámpás-táncos mulatság vette kezdetét, ahol kicsik és nagyok is táncra perdültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában