beiskolázás

2019.11.26. 10:18

Nyílt napot tart a salgótarjáni képzési központ

Az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely beiskolázási nyílt napot tart szerdán. Székyné dr. Sztrémi Melinda igazgatót kérdeztük.

P. K.

Székyné dr. Sztrémi Melinda

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Mik a fontosabb programok?

– November 27-én, szerdán, 12 órától a középiskolák végzős diákjainak, osztályfőnökeinek és pályaválasztási felelőseinek változatos programokkal készülünk. A következő tanévben is lehetőség nyílik mindkét képzésünkre jelentkezni, így az alapképzésről, a felsőoktatási szakképzésről és az intézményben folyó munkáról is részletesen tájékozódhatnak a fiatalok. Úgy gondoltuk, hogy ezúttal megszínesítjük a nyílt napunkat és a szóbeli információk mellett a tanulók testközelből bepillanthatnak hallgatóink segítségével a 3D modellek tervezésébe és nyomtatásába is.

Székyné dr. Sztrémi Melinda
Fotó: NMH

– Mivel buzdítaná a középiskolásokat, hogy látogassanak el az eseményre?

– A fiatalok bekapcsolódhatnak a hallgatóink által szervezett diáknapba, amelynek keretében az Óbuda is tudja címmel egy játékos vetélkedőn vehetnek részt. A célunk az, hogy szórakoztató formában mutassuk be a nógrádi növendékeknek, hogy milyen jó is az élet a salgótarjáni campuson.

– Mit tapasztal, terjed a salgótarjáni központ jó híre?

– Az elmúlt évekre visszatekintve azt mondhatom, hogy igen, egyre többen ismerik már a nevünket: a jelentkezések száma is megduplázódott. A diákok a digitális világban is tájékozódnak az iskolánk adta lehetőségekről, de a jelenlegi és végzett diákok is viszik jó hírünket. Bízom benne, ha a középiskolások saját szemükkel is látják, hogyan zajlik itt az élet, akkor még nagyobb kedvet kapnak a továbbtanuláshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában